DANILO MARKOČIČ PO ODLOGU IZVRŠBE: "Po občinskem javnem denarju se ne more poseči kar tako" (VIDEO)

Izola

Po tem, ko so izolski občini blokirali bančne račune zaradi 1,9 milijona evrov odškodnine, ki jih mora plačati podjetju R Mercuri, je piransko sodišče dovolilo njihovo deblokado. V podjetju R Mercuri so nad odločitvijo sodišča presenečeni, nasprotno pa je župan Izole Danilo Markočič z njo zadovoljen.

"Izkazalo se je, da je sodišče upoštevalo naše elemente v vlogi za odlog izvršbe, ki so dokazovali, da je občina institucija, ki se ji ne more kar tako poseči po javnem denarju," je Markočič komentiral zadnje dogajanje glede izvršbe na občinskem bančnem računu. Spomnil je, da je občina predlagala, na kakšen način bi se sodba lahko izvedla skozi izvršbo. "Ponudili smo tudi primerno vrednost nepremičnin, ki jih imamo, tako da se lahko s tem zagotavlja nemoteno delovanje tako občine kakor njenih javnih zavodov."

Občina ima zdaj 40 dni časa, da zagotovi vire za poplačilo sodbe, kar Markočič ocenjuje kot "razumen rok". Kot pravi, je občina "vložila vsa pravna sredstva in zaprosila za predlog za revizijo", s katerim bi lahko dokazali, "da le ni tako, kakor se je v teh sodbah opredelilo". 

1,9 milijona evrov za Občino Izola pomeni "znaten delež občinskega proračuna", ta sredstva pa bodo črpali iz investicij, načrtovanih za letos, kar bodo tudi predvideli v proračunu. Po Markočičevih zagotovilih občina pospešeno pripravlja proračun"razmah razvoja Izole" pa se bo, kot pravi, premaknil za šest mesecev.

Markočiča smo vprašali, kako komentira dejstvo, da prejšnji župan Izole Igor Kolenc ni zagotovil proračunskih rezervacij, čeprav bi jih moral. Če špekulira, da se je za odločitev sodišča vedelo že poleti, "bi morala občinska oblast takrat sklicati izredno sejo občinskega sveta in z rebalansom predvideti rezervacije za izgubljeno sodbo." Če špekulira, da se je za sodbo vedelo šele novembra in da je bilo premalo časa, da bi se ta postopek speljal, "pa lahko rečem, da se ni želelo kaj preveč razburjati javnosti pred lokalnimi volitvami."

Celoten intervju z Danilom Markočičem si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  22 .01. 2019 ob  18: 52
16
odgovornost ?
v vednost nepremičnine so last vseh oibčanov
in občina je v vlogi servisa občanom ,ne pa obratno.
vedelo se je pa že poleti.
vsi veljaki so vedeli.
madafaka |  22 .01. 2019 ob  16: 23
10
Tocno tako.. Zdaj ko so volitve mimo bodo pa ribice tozili da dobijo nekaj nazaj v proračun.. Gamad!!
ManofSteel |  22 .01. 2019 ob  15: 57
20
Niste hoteli razburit javnost pred lokalnimi volitvami? hahaha...Če bi se izvedelo prej...ti danes ne bi bil župan ! Drugo, zanima me koliko bo morala občina spet plačat za ribjo kantino Ribica, ki stoji njena podrtija na pomolu ? Za privez v Marini bodo najbrž izpostavili račun Občini...seveda, tožba bo spet pela...koliko milijonov nas bo tokrat stalo ? Spet par milijonov, kajne. Koga boste pol okrivili ? Ribiče ? Vsak mandat nas stane par milijonov Evrov ! In vi govorite o prihodnosti Izole ?!?!?!?! Misleju iz Mandrača pa bi predlagal, da naj ne paragonira Izolsko občino z blokiranim račun z ostalimi kvazi občinami, kao nismo edini. Ma da te ni sram...cuzaš proračunski denar za tvoj toaletni papir od Mandarača. Preberem eno stran, in me boli glava cel mesec. Še dobro, da ga ne kupujem... 1,50 za tisti šit