DANES SO NA VRSTI FANTJE: Nova priložnost za skakalce v Pekingu

Svet

Potem ko sta Urša Bogataj in Nika Križnar v soboto poskrbeli za izjemen uspeh in prvi vrhunec zimskih olimpijskih iger v Pekingu, bo danes nova priložnost za visoke uvrstitve. Spet bodo v središču pozornosti skakalci, tokrat moški, ki jih prva posamična tekma na igrah čaka ob 12. uri.

Prva serija tekme na srednji napravi se bo začela opoldne po slovenskem času. V slovenski postavi so Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc in Lovro Kos. Slovenci sicer v kvalifikacijah niso blesteli, najvišje je bil Lanišek na 15. mestu. Že po treningih pa je brez kvalifikacij na srednji skakalnici ostal peti član slovenske reprezentance na Kitajskem Cene Prevc.

Za spodbudo Slovencem bo prav gotovo tudi sobotna prva tekma v tem skakalnem centru, ko sta si olimpijsko zlato in bron priskakali Urša Bogataj in Nika Križnar.

Manj kot od skakalcev pa danes v slovenski ekipi v Pekingu pričakujejo od smučarskega tekača Mihe Ličefa, ki se bo udeležil preizkušnje v skiatlonu na 30 kilometrov, začela se je ob osmi uri.

Danes bodo podelili še štiri komplete medalj. V sankanju bodo moški opravili zadnji vožnji, padla bo odločitev o prvaku v hitrostnem drsanju na 5000 metrov. Smučarke prostega sloga bodo dokončale nastope na grbinah, deskarke pa bodo imele finale v disciplini slopestyle, kjer je v sobotnih kvalifikacijah Urška Pribošič končala na 24. mestu.

Prve preizkušnje na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v alpskem smučanju pa danes niso mogli izpeljati. Organizatorjem moškega olimpijskega smuka je načrte prekrižal močan veter. Ker veter tudi po treh preložitvah ni pojenjal, so se odločili za prestavitev. Smuk bodo skušali izpeljati v ponedeljek, ko je na sporedu tudi ženski veleslalom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija