DANES POOSTREN NADZOR PROMETA: Tudi na primorski avtocesti!

Slovenija

V okviru evropskega dneva brez smrtnih žrtev v cestnem prometu bodo danes po vsej Evropi potekale številne preventivne in druge akcije. Cilj je, da ta dan na evropskih cestah ne bi bilo nobene smrtne žrtve, so sporočili s policije. Projekt sicer že več let zapored organizira evropska zveza prometnih policij Tispol.

V okviru projekta, poimenovanega tudi EDWARD (European Day without a Road Death), ki letos poteka pod sloganom Nič smrtnih žrtev na evropskih cestah, bo policija skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa danes izvajala številne aktivnosti.

Na primorski avtocesti bo na nadzorni točki Log med 8. in 10. uro v smeri proti Primorski ter med 11. in 13. uro v smeri proti Ljubljani potekal poostren nadzor prometa. Na pomurski avtocesti na počivališču Dolinsko sever in jug ter na Dolgi vasi bo med 9. do 13. uro potekal mednarodni poostren nadzor prometa, ki ga bodo izvajali policisti skupaj z inšpektorji iz Madžarske, Hrvaške, Češke in Nemčije.

[BLIŽA SE ...] 26. september je dan, ko celotna Evropa stremi k temu, da bi minil brez smrtnih žrtev prometnih nesreč....

Posted by Slovenska policija /The Slovenian police on Monday, September 23, 2019

Na policiji udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj bodo pri vožnji strpni, naj upoštevajo cestnoprometne predpise in naj bodo pozorni na šibkejše udeležence v prometu. Letos do 24. septembra je namreč življenje na slovenskih cestah izgubilo že 75 oseb, v enakem obdobju preteklega leta pa 71.

Na policiji vse udeležence v prometu tudi vabijo, da se s podpisom prisege za varnost na cesti pridružijo krogu ljudi, "ki so se moralno zavezali, da bodo po svojih najboljših močeh prispevali k boljši prometni varnosti".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija