Danes odgovor o prvaku

Potem ko je v formuli 1 svetovni prvak za leto 2013 znan že nekaj časa, bo drugi elitni šport na dveh in štirih kolesih z motornim pogonom odgovor na vprašanje, kdo je najboljši na svetu, dobil danes. Na zadnji dirki motociklistične sezone se bosta v Valencii v razredu motoGP za naslov borila domačina Marc Marquez in Jorge Lorenzo.

Boljše izhodišče ima mlajši; Marquez (Honda) je bil najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah in bo na današnji VN Valencie s prvega izhodišča branil prednost v skupnem seštevku. Ker ima 13 točk več kot branilec naslova Lorenzo (318-305), mu ne bo potrebno ostati pred tekmecem, pomembno je le, da konča med prvimi štirimi.

Odločitev o prvaku je že pred zadnjo dirko padla v razredu moto2, kjer je prvak Pol Espargaro, novega prvaka pa bodo šele danes dobili tudi v najšibkejšem razredu moto3.

Marquez bi lahko, če bo obdržal prednost, postal najmlajši svetovni prvak v zgodovini tega razreda in prvi novinec po 35 letih s svetovno krono. Lorenzo (Yamaha) bo dirko začel tik ob njem z drugega mesta, s tretjega pa še en Španec Dani Pedrosa (Honda), ki pa nima več možnosti za skupno zmago.