DANES JE MEDNARODNI DAN ŠTUDENTOV: Stiske mladih vse večje, študentsko delo je nujen socialni korektiv

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) opozarjajo, da posledice draginje in rasti življenjskih stroškov vplivajo tudi na študente.

Letošnje študijsko leto je prvo, ki poteka povsem brez omejitev in to jih izjemno veseli. Študenti so ponovno napolnili študijska središča in tudi študentske organizacije so lahko pričele z organizacijo dogodkov, ki so, po izjemno zahtevnem in težkem obdobju, resnično dobrodošli. Že v začetku študijskega leta je bilo vidno, da so mladi močno pogrešali socialne stike in druženje. Vseeno pa so se pojavile posledice epidemije, ki so prizadele tudi študente, mnoge izmed njih.

Študenti močno občutijo dvig vseh življenjskih stroškov 

Kljub temu da so študijsko leto pričeli polni optimizma in so v preteklem obdobju organizirali resnično veliko število dogodkov, pa ne morejo mimo dejstva, da je inflacija prizadela veliko mladih, študentov in dijakov. Z inflacijo in rastjo življenjskih stroškov se soočajo vse družbene skupine, vendar pa so študenti vseeno nekoliko bolj občutljivi na tovrstne spremembe, saj za večino temeljni prihodek predstavlja študentsko delo. V dani situaciji je študentsko delo nujen socialni korektiv, ki omogoča, da se študenti lažje spopadajo z draginjo.

Mednarodni dan študentov 2022

Drage študentke in dragi študentje!❤️ Imejte lep dan študentov!????????

Posted by ŠOUP on Thursday, November 17, 2022

ŠOS in ŠOUP študentom pomagata tudi pri izplačilu covid dodatkov 

V teh dneh na Študentski organizaciji Slovenije in tudi na ŠOUP intenzivno pomagajo študentom pri težavah, s katerimi se spopadajo pri izplačilu covid dodatkov. Že večkrat so poudarili, da morajo dodatke prejeti vsi študenti, ki so v času epidemije pomagali v zdravstvenem sektorju in prav v teh dneh se intenzivno ukvarjajo z vsakim posameznikom, ki naleti na kakršenkoli problem. Vsi, ki potrebujejo njihovo pomoč, jim lahko pišejo tudi na info@soup.si.

ŠOUP bo tudi v bodoče zagovarjal interese in pravice vseh študentov ter poskrbel za pestro obštudijsko dogajanje 

Študentska organizacija Univerze na Primorskem se zelo dobro zaveda svojega pomena na lokalni in državni in nikakor ne bodo ostali tiho, ko bo govora o interesih ter potrebah študentov po celotni Sloveniji. Od vsake vlade pričakujejo, da sistemsko pristopi k reševanju problemov, ki tarejo mlade. Ob Mednarodnem dnevu študentov želijo opozoriti, da mladi, študenti in dijaki nikakor niso apatični in želijo aktivno prispevati k razvoju družbe na različnih področjih. Na ŠOUP obljubljajo, da bodo tudi naprej branili vsakega izmed njih ter da bodo zanje pripravili veliko število zanimivih projektov in aktivnosti. Čestitko ob Mednarodnem dnevu študentov si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.