Danes inavguracija rektorja ljubljanske univerze

V zbornični dvorani ljubljanske univerze bo danes potekala inavguracija novega rektorja univerze Ivana Svetlika. Ta bo na slovesnosti od dozdajšnjega rektorja Radovana Stanislava Pejovnika prejel rektorsko verigo, istočasno pa bo prevzel tudi rektorske dolžnosti.

Slovesnost bi se morala po prvotnem scenariju iz zbornične dvorane ljubljanske univerze preseliti na Kongresni trg, kjer bi morala potekati tudi prireditev Pozdrav brucem 2013, a je slednjo univerza zaradi napovedanega slabega vremena odpovedala.

Kot je pred dnevi za STA dejal Svetlik, se osebno veseli novega izziva. Ta bo po njegovi oceni zahteven, a ga to preveč ne skrbi, saj je, kot je dejal, izbral zelo dobro ekipo sodelavcev, s katerimi bo poskušal uresničiti zastavljene naloge.

Poleg Svetlika se je sicer za položaj rektorja ljubljanske univerze na volitvah potegoval tudi dekan strojne fakultete Jožef Duhovnik. Pri tem je Svetlik prejel 53,4 odstotka oddanih glasov, Duhovnik pa 33,1 odstotka. Volitev se je na 26 voliščih 26 članic ljubljanske univerze udeležilo 1805 volilnih upravičencev ali 51,6 odstotka.