DANES DO 27 STOPINJ: Po lepem vikendu sledi radikalen preobrat!

Slovenija

Danes bo pretežno jasno, občasno bo na nebu nekaj koprenaste oblačnosti. Od sredine dneva do večera bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija. V nedeljo bo večinoma sončno, jugozahodnik se bo nekoliko okrepil.

V ponedeljek pa se bo od zahoda pooblačilo. Dopoldne bo tam občasno deževalo, popoldne pa bo prehodno deževalo tudi vzhodneje, kjer bo dežja malo. Na zahodu bo možna tudi kakšna nevihta. Jugozahodni veter bo še nekoliko izrazitejši, ob morju bo pihal jugo.

V prihodnjem tednu bo vreme nestanovitno. 'Ledeni možje' bodo prinesli ohladitev, a meja sneženja se predvidoma ne bo spustila pod 1000 metrov nad morjem. Tudi negativnih temperatur ne pričakujemo, je na družbenem omrežju Twitter zapisal Arso.

Nad srednjo Evropo, Balkanom in osrednjim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri topel in razmeroma suh zrak.

V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo sončno in toplo vreme, jutri popoldne pa bodo v Alpah severno od nas krajevne plohe.

Danes in v soboto bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden in spodbuden.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija