DANES BOSTA ZAŽARELA PIRAN IN ANKARAN: V Izoli so prižig prazničnih lučk prestavili

Slovenija

V Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih mestih bodo danes zasijale praznične lučke. V prestolnici bodo okrasitev po napovedih prižgali nekaj po 17. uri na Prešernovem trgu. Nekatera mesta pa so za danes napovedan prižig lučk zaradi slabega vremena prestavila.

Ljubljano bo letos krasilo več kot 50 kilometrov svetlobnih skulptur, girland in od 850 do 900 različnih svetlobnih teles, okrasitev pa se imenuje Oni smo mi. "Nosi izredno pomembno sporočilo, in sicer sporočilo medsebojnega spoštovanja. Osrednji element bo leteči krožnik na Prešernovem trgu, ki ponazarja miroljubno in spoštljivo srečevanje različnih kultur," je pojasnila direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek. Program dopolnjujejo jaslice iz slame s figurami v naravni velikosti, praznična vasica na Novem trgu in praznični sejem na grajskem dvorišču. Danes zvečer pa bosta imela na Pogačarjevem trgu koncert Challe Salle in Marko Stanković.

????❤️Drage občanke in občani, nocoj, po 16. uri, bomo v parku pred hotelom Kempinski Palace v Portorožu s koncertom skupine BQL in slovesnim prižigom novoletnih lučk skočili v morje zimskih doživetij.???????? Tako smo poimenovali letošnji veseli december v občini Piran, ki bo bistveno bolj prazničen, razigran in dinamičen, kot smo bili vajeni v preteklih letih. Pripravili smo res dolg seznam različnih koncertov, prireditev in predstav in prepričan sem, da boste v njem našli tudi dogodek prav za vas. Danes odpiramo največje pokrito novoletno drsališče v Grandu, imeli bomo pravljično deželo, pravljični gozd in pravljični vlakec, ki bo povezoval Lucijo s Piranom. Spet bomo imeli božično novoletno tržnico in festival penin, vrača se tudi silvestrski ognjemet. Otroke bosta obiskala Miklavž in Dedek Mraz, kulturni sladokusci boste lahko uživali v klasičnem baletu, gospel koncertu in gala koncertu. Gostili bomo komedijo in lutkovno igrano predstavo. Gostili bomo Alexio, skupino Boom! in Samuela Lucasa … pripravili pa smo celo koncert presenečenja 6. januarja. Organizatorji smo naredili vse, da bi bil najlepši del leta v najlepši prav v občini Piran. Zagotovili smo vam priložnost, da sami vrnete življenje v Portorož, da znova skupaj začutimo tisti utrip, ki smo ga v zadnjih letih tako pogrešali. Verjamem, da nam bo uspelo. Veselim se srečanj z vami. Upam, da jih bo v tem decembru res veliko in da vam bom lahko tudi osebno voščil lepe božične praznike in srečno novo leto. Morda že nocoj na prižigu lučk v Portorožu. Hvala za vašo pozornost. Se vidimo zvečer. ????❤️ #Piran #Portorož #veselidecember #morjezimskihdoživetij #prižiglučk

Objavil/a Andrej Korenika dne Petek, 01. december 2023

V Portorožu in Piranu bodo s prireditvijo Morje zimskih doživetij prižgali praznične luči danes po 16. uri, dočakali obisk prvega dobrega moža in uživali v koncertu skupine zabavala BQL. Na ta dan bo zaživel tudi božično-novoletni sejem v Portorožu, ob tem pa bodo v skladišču soli Grando odprli drsališče, ki bo po navedbah občinskih oblasti največje pokrito drsališče te vrste na slovenski obali.

Lučke bodo prižgali tudi v Ankaranu, kjer začenjajo festival December v Ankaranu, in v Brežicah, kjer organizirajo tradicionalni pohod z lučkami od Vrtca Mavrica skozi mesto do parka pri Mladinskem centru Brežice. V prazničnih lučeh pa bosta danes zasijali tudi Lendava in Škofja Loka.

Zaradi slabega vremena pa so med drugim v Velenju, Izoli, Ribnici, Slovenj Gradcu in na Ptuju prižige prazničnih luči prestavili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  01 .12. 2023 ob  22: 14
V Izoli je padal sneg,dež ali toča ?
V Portorožu je bilo namreč lepo, brez dežja in 18 stopinj.