DANES BODO POKOPALI PUSTA: Nasmejal vas bo znan komik

Slovenija

Tako kot pustna sobota in nedelja bo tudi današnji pustni torek zaradi epidemije covida-19 v večjem delu potekal po spletu. V Cerknem bodo po spletu usmrtili Pusta, na Ptuju pa se bodo smejali komiku Tadeju Tošu na spletu.

Na Ptuju, kjer na pustni torek običajno pripravijo celodnevno zabavo in jo sklenejo s pokopom Pusta, bo danes v obliki virtualnega dogodka na Facebook kanalu Kurentovanje vtise letošnjega Kurentovanja predstavil komik Tadej Toš. Letos so pripravili pustni program pod geslom Spoštujmo tradicijo, obujajmo spomine, ki v celosti poteka po spletu. Želijo namreč, da bi bilo obeleževanje pusta varno, je pojasnila direktorica ptujskega zavoda za turizem Tanja Srečkovič Bolšec.

Prav tako so letos na splet prenesli tradicionalno laufarijo v Cerknem. Tako kot vsako leto je bil tudi letos Pust na pustno nedeljo že obsojen na smrt "z botam" pred cesarsko kraljevo sodnijo, danes pa bodo bot odkopali in izvedli usmrtitev, s čimer se bodo laufarji za letos poslovili od pustnega časa.

Ne bosta pa spletni foto točki Foto šema na Glavnem trgu v Mariboru, saj se bo tam mogoče v resnici fotografirati dopoldne med 10. uro in 11.30 ter med 16. uro in 17.30.

Pustni torek poleg pustne nedelje po izročilu predstavlja vrhunec pustnega dogajanja in še zadnji dan za krofe in druge pustne dobrote pred pepelnično sredo, ko se začne 40-dnevni post kot priprava na veliko noč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija