DA SE SILVESTROVANJE NE BO SPREMENILO V NOČNO MORO: Na te napotke ne smete pozabiti!

Koper

Le še nekaj ur nas loči od silvestrovanja in vstopa v novo leto, na Policijski upravi (PU) Koper pa ob tem opozarjajo, da med praznovanjem ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja. Nikakor ne smete sesti za volan, če boste uživali alkohol, pazljivo pa morate rokovati tudi s pirotehničnimi izdelki. Naj bo vaše silvestrovanje varno!

Za varnost svoje lastnine lahko največ storite sami, so prepričani koprski policisti: "Med prazniki velikokrat premalo poskrbimo za svoje premoženje in tako lahko hitro postanemo tarča za različna premoženjska kazniva dejanja, kot so tatvine, vlomi v stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila, poslovne in druge prostore." Nepridipravi namreč tudi v tem času ne počivajo in pogosto izkoristijo odsotnost ljudi, ki se bodo udeleževali številnih organiziranih javnih zabav ali pa npr. odšli na dopuste.

Tudi v parkiranih osebnih vozilih ne puščajte vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih).

Vožnja pod vplivom alkohola je lahko smrtno nevarna!

"Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki je užival alkohol," so odločni na PU Koper. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu in s tem poskrbite, da bodo ceste bolj varne.

Varno uporabljajte pirotehnične izdelke

Ne glede na čas, ko je dovoljena uporaba pirotehničnih sredstev, poskrbite, da bo ta varna, izven naselja ter ne na javnih krajih, kjer se zadržuje veliko ljudi. "Najbolje pa bo, da se pirotehniki popolnoma odpoveste," so še dodali na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija