DA BO LOČEVANJE ODPADKOV ŠE BOLJ UČINKOVITO: Marjetica Koper uvaja mobilne ekološke točke z večprekatnim zabojnikom (FOTO)

Koper

Po dobrih rezultatih v krajevnih skupnostih Gračišče, Gradin, Sveti Anton in dveh lokacijah v Pobegih – Čežarjih, Šmarjah in Hrvatinih ter Škofijah, je Marjetica namestila večprekatni zabojnik, ki uporabnikom omogoča še učinkovitejše ločevanje dodatnih 10 frakcij odpadkov, t. i. Mobilno ekološko točko v Krajevno skupnost (KS) Dekani.

Projekt Mobilne ekološke točke dodatno poudarja pomen ločenega zbiranja odpadkov. V občini trenutno sistematično ločeno zbirajo že pet frakcij odpadkov: papir in karton (rdeč zabojnik), biološke odpadke (rjav zabojnik), steklo (zelen zabojnik), mešano komunalno embalažo (rumen zabojnik) in preostanek odpadkov (črn zabojnik).

Nova Mobilna ekološka točka pa ponuja možnost ločenega zbiranja dodatnih deset vrst odpadkov, in sicer zdravil, PVC zamaškov, tonerjev, mobitelov in polnilcev, neonskih žarnic, žarnic, CD-jev in DVD-jev, baterijskih vložkov, doz sprejev ter knjig in revij.

V naslednjih mesecih bo Mobilna ekološka točka obiskala tudi druge krajevne skupnosti v zaledju in primestju ter na ta način osveščala uporabnike. Količine zbranih odpadkov bodo pokazale, koliko so uporabniki dovzetni za še učinkovitejše ločeno zbiranje odpadkov. Na podlagi teh podatkov bo Marjetica Koper v nadaljevanju lahko prilagodila strategijo razvoja in nadgradnje obstoječe komunalne infrastrukture.

Deli novico: