CVEK ZA SLOVENSKO VOJSKO: Če bi izbruhnila vojna, se nam ne bi dobro pisalo

Slovenija

Generalštab Slovenske vojske ocenjuje, da je bila pripravljenost Slovenske vojske v letu 2020 za delovanje v miru dobra, za delovanje v vojni pa nezadostna, je v izjavi za medije pojasnil predsednik republike Borut Pahor. Ocena tako ostaja enaka lanski, a jo je tokrat sprejel z "utemeljenim upanjem, da se bo v prihodnjih letih bistveno popravila".

Pahor je po današnjem srečanju z obrambnim ministrom Matejem Toninom in načelnikom Generalštaba Slovenske vojske Robertom Glavašem, ki sta mu oceno pripravljenosti predstavila, spomnil na nedavni sprejem zakona o vlaganjih v Slovensko vojsko v letih od 2021 do 2026. Po besedah predsednika republike ta zakon vojski kot obrambnemu centru naše nacionalne varnosti omogoča kakovosten in vsestranski razvoj.

Ocenil je, da tako vodstvo kot pripadniki Slovenske vojske ravno zaradi sprejema omenjenega zakona čutijo nov zagon, kar je izjemnega pomena tudi za ravnanje političnih odločevalcev v naslednjih letih. Se je pa zavzel za gospodarne in učinkovite nakupe vojaške opreme, ki jih bo kot takšne dojemala tudi javnost. Obrambni minister mu je na današnjem srečanju zagotovil, da se te odgovornosti zavedajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .04. 2021 ob  14: 01
oprema, ki jo mislijo kupiti, je namenjena vojaškim misijam in provizijam oblastnikom !!!!! domovino bomo najbolje obranili, če bomo imeli službe, stanovanja, javno zdravstvo, javno šolstvo, poštene politike in čisto naravo!!!!!!