ČUDOVITA PREDSTAVA ALI NEPOTREBEN STROŠEK? Nekateri nad portoroškim ognjemetom navdušeni, drugi ne (ANKETA)

Piran

Medtem ko so se v nekaterih drugih (obalnih) mestih že pred leti odpovedali silvestrskim ognjemetom, pa v Portorožu ohranjajo tradicijo, in sicer popoldne na novega leta dan. Tako je bilo tudi letos, ko je prvega januarja nebo nad Trgom prekomorskih brigad razsvetlil ognjemet.

Nekateri so nad portoroško tradicijo ognjemeta na prvi januar navdušeni in menijo, da gre za čudovit začetek novega leta, medtem ko od drugih slišimo očitke, da gre za nepotrebno razmetavanje denarja, ki bi ga bilo bolj smiselno uporabiti v koristnejše namene, spet drugi pa se sklicujejo tudi na povzročanje hrupa in drugega onesnaževanja okolja, ki nenazadnje prizadene tudi živali. Kaj pa menite vi?

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  07 .01. 2020 ob  16: 32
Tisti ki niso navdušeni naj ostanejo doma za štedilnikom.
Lp
bubobubo |  06 .01. 2020 ob  14: 09
10
v obalnih občinah ni bilo ognjemeta, pa je vseeno bilo vse praznične dneve zabavno, pestro, prijetno in polno obiskovalcev, torej je jasno, da se tudi brez ognjemeta da imeti turiste, domače obiskovalce, otroke in veliko zabavnega dogajanja brez nepotrebnega pokanja, smetenja in onesnaževanja ter vznemirjanja ljudi in živali