'ČUDEŽNI' PREOBRAT V STRUNJANU: Ploščad končno spet spominja na počivališče (FOTO)

Piran

Že konec avgusta so na Facebook strani Strunjan opozorili na nekdanje počivališče oziroma na ploščad pred predorom Valeta s strunjanske strani. Izpostavili so, da je območje v slabem stanju in predlagali, da se območje sanira  odstrani beton in poseje travo. 

Pozdravljeni, zanima me čemu služi ta zanemarjena ploščad, nekoč je služila kot počivališče, bile so mize in klopce,.......

Posted by Strunjan on Saturday, August 27, 2022

Za pojasnila smo se najprej obrnili na Občino Piran, kjer so pojasnili, da za urejanje te javne površine skrbi Okolje Piran, da je bila ploščad narejena v smislu površine, ki omogoča kolesarjem počitek in informiranje"Površina je bila urejena v sklopu različnih projektov, ki so vezani na Parenzano," so navedli na občini in dodali, da so bila za ta projekt pridobljena evropska sredstva. Glede urejanja območja so dejali, da bo tabla deležna menjave v primeru večjih poškodb. Z vprašanji smo se nato obrnili še na Okolje Piran.

V času, ko smo čakali njihove odgovore, se je zgodil presenetljiv preobrat, in sicer obnova. Ploščad znova spominja na počivališče – namestili so namreč klopi z mizo.

Potem, ko smo že objavili članek, pa so danes vendarle prispeli še odgovori z Okolja Piran:

"Klop in mizo smo odstranili zaradi rednih vzdrževalnih del in ju minuli teden vrnili na mesto. Na portoroški strani predora so klopi in miza iz reciklirane plastike in razen pranja ter občasnih popravil ne potrebujejo toliko vzdrževanja kot lesene klopi na strunjanski strani, ki jih redno brusimo, barvamo, menjavamo letve, privijamo vijake in izvajamo druga potrebna popravila. Dodali smo še eno klop, da bo kotiček za počitek, malico in pomenkovanje ob Parenzani primeren tudi za večje skupine in družine."

V prihodnji dneh nameravajo obnoviti še klopi pred avtokampom v Luciji. Na predlog občanov pa bodo dodali tudi nekaj novih, začenši s klopjo na Seči nad krajinskim parkom, kjer si bodo lahko sprehajalci po vzponu na hrib oddahnili z razgledom na soline. 

Počivališče Okolje Piran nas je presenetil z vrnitvijo, obnovitvijo in popravilom klopi z mizo. Poleg še dodali eno...

Posted by Strunjan on Friday, September 2, 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija