ČRN DAN ZA POSOČJE: Američan umrl, Poljak hudo poškodovan

Kronika

Danes smo že poročali o tragični nesreči slovaškega kajakaša pri Kalu-Koritnica na Bovškem. Na Tolminskem pa sta se danes v zgodnjem popoldnevu zgodili dve nesreči jadralnih padalcev s hudimi posledicami. V prvi se je zaradi zaprtja padala in posledično padca pri pristanku hudo poškodoval 53-letni jadralni padalec, državljan Poljske. V drugi pa je prav tako zaradi padca z jadralnim padalom pri Zatolminu umrl 27-letni Američan.

Prva nesreča se je zgodila okrog 12.30 med krajema Poljubinj in Prapetno. Pri pristajanju na travniku je Poljaku zaprlo padalo, tako da je padel na tla s približno petih metrov višine. Pri tem se je hudo telesno poškodoval, reševalci so sumili na poškodbo hrbtenice, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kasneje pa zaradi potrjene poškodbe hrbtenice v ljubljanski klinični center.

O drugi nesreči jadralnega padalca so bili na PU Nova Gorica obveščeni ob 14. uri. Na makadamski cesti Zatolmin-Vodil vrh, na sicer težko dostopnem terenu so našli 27-letnega ameriškega jadralnega padalca, ki ni kazal znakov življenja.

Slednji je v skupini še s sedmimi prijatelji kot zadnji vzletel s Kobale. Med letom je iz doslej še neznanega razloga začel padati. Prijatelji so ga začeli iskati, medtem pa je naključni najditelj obvestil policijo o najdbi pogrešanega jadralnega padalca.

Božnik je povedal še, da več podatkov o obeh nesrečah še nimajo, saj policija nesreči še preiskuje. Prav tako so obeh nesrečah obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.