CRÈME DE LA CRÈME: Potem je kulturni minister zapustil dvorano (VIDEO)

Slovenija

DZ danes že drugi dan obravnava interpelacijo ministra za kulturo Vaska Simonitija, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Poslanci so večji del razprave opravili včeraj, danes pa je predvideno tudi glasovanje. Vlagateljice interpelacije ministru očitajo neprimeren odnos do kulture in medijev, kar Simoniti vseskozi zavrača. Danes pa se je takole razgovoril.

Opozicijske stranke so očitke Simonitiju strnile v desetih točkah. Med njimi so izpostavile neučinkovitost pri spopadanju z epidemijo na področju kulture, uničevanje javnih medijev, kot sta RTV in STA, pomanjkanje dialoga, neprimeren odnos do samozaposlenih v kulturi in nevladnikov ter nepripravo nacionalnega programa za kulturo.

Sejo je v sredo zvečer zaznamovala daljša prekinitev, do katere je prišlo po ostri izmenjavi besed med nekaterimi opozicijskimi poslanci in Jožetom Tankom iz SDS, ki je tedaj vodil sejo.

Danes je Tatjana Pirc, radijska novinarka na Valu 202, na Twitterju objavila, kaj je kulturni minister Simoniti povedal o tem, kdo je "crème de la crème". Po tem naj bi zapustil dvorano.

Poslanka Violeta Tomič je nato na svojem Facebook profilu objavila, kako Simoniti zapušča dvorano državnega zbora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija