COVIDNI BOLNIKI IZOLSKO BOLNIŠNICO PAHNILI V "MINUS": Del zaposlenih se seli v marino

Izola

Kot posledica znižanja cen določenih storitev, zlasti covidnih bolnikov, je izolska bolnišnica v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegla približno 1,8 milijona evrov presežka odhodkov nad prihodki, je po seji sveta zavoda navedel direktor bolnišnice Radivoj Nardin. Zaradi prostorske stiske so medtem preselili del administrativnega osebja.

Glede v prvem četrtletju pridelanega "minusa" je Nardin izrazil upanje, "da bo vlada razumela, da so določeni stroški pri obravnavi samih covidnih bolnikov bistveno večji in da bo ponudila ceno, ki bi lahko omogočila vsaj pokritje teh stroškov".

Za rešitev prostorske stiske, tudi zaradi pogojev v zvezi s covidom-19, je bolnišnica medtem že najela za 360 kvadratnih metrov prostorov v izolski marini. Do zdaj so tja preselili 21 zaposlenih, v roku desetih dni pa se jih bo preselilo še deset. Gre za nenujne podporne službe, konkretno zdravstveno administracijo in center naročanja. Najemnina je po Nardinovi oceni ugodna in znaša 3200 evrov mesečno brez stroškov obratovanja. Pri tem so jim na izolski občini in komunali zagotovili potrebna parkirna mesta po primerni ceni.

Kot je ocenil Nardin, pa bodo verjetno morali iti v najem še dodatnih prostorov. Na vprašanje, ali se bo selil tudi sam, pa je direktor poudaril, da "če bo potrebno pustiti mojo pisarno za izvajanje zdravniške dejavnosti, bom to z veseljem storil".

Prvi mož izolske bolnišnice je pri tem spomnil, da bodo v prihodnje potrebovali dodatne prostore, o čemer se bodo morali uskladiti tudi z državo. Upoštevati je namreč treba, da se je število prebivalcev, ki jih pokrivajo, v 15 letih povečalo za dobrih 20.000, zaposlenih pa je 300 več kot denimo leta 2003.

Med naložbami je Nardin izpostavil pred dnevi začeto gradnjo nove hemodialize, ki bo zaključena v roku šestih mesecev.

Glede pogovorov z zasebnim zavodom Medicor, ki ima še za dobro leto sklenjeno pogodbo o najemu prostorov v bolnišnici, je Nardin dejal, da ti potekajo, cilj pa je najti primerno rešitev, ki bo ugodna za vse.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  07 .05. 2021 ob  10: 13
@solinar
Sedaj veš zakaj si bolnišnice želijo, da corona traja še in še. Zato tudi delajo toliko hitrih testov. Zato so tudi v Izoli nudil sprejem bolnikov iz drugih regij Jih pa je na Obali corona obšla in vsi minusi niso pokriti. Čista matematika ta corona.
solinar |  07 .05. 2021 ob  07: 52
14
Sedaj pa razumi, če moreš. Vsi nabirajo dobičke, tukaj pa minus.