"COVIDNE" ZABAVE, KI SO ŠOKIRALE ITALIJO: Okuženega privežejo na posteljo in se z njim poljubljajo

Svet

Šokantna novica prihaja iz Italije, kjer je tožilstvo iz Bolzana na Južnem Tirolskem uvedlo preiskavo, potem ko je več ljudi končalo na bolnišničnem oddelku za intenzivno nego, en moški pa je umrl. Vsi naj bi se udeležili zabave s ciljem, da se okužijo s koronavirusom. Šlo naj bi za zaskrbljujoč trend, ki se je razširil po severni Italiji. Ljudje se želijo okužiti, da bi prišli do covidnega potrdila, poroča Veneto Corriere.

Večina "covidnih" zabav naj bi se prirejala na območju Južne Tirolske ob avstrijski meji. "Gre za mlade ljudi, nekateri so še šolarji, ki se srečujejo z okuženimi in poskušajo zboleti. Ob tem pa ne razumejo, da je virus nevaren, da lahko povzroči dolgoročne posledice in da lahko tudi mladi ljudje končajo v bolnišnici. Ta regija bi morala postati rumena cona v Italiji," je prepričan lokalni zdravstveni koordinator Patrick Franzoni.

Franzoni je ob tem opozoril, da se ljudje na zabavah družijo z necepljenimi, se z njimi poljubljajo in jih objemajo, da bi tako širili virus. "Okuženo osebo lahko doleti kazenska ovadba, zaradi zavestnega širjenja virusa," dodaja.

Zabave naj bi potekale v barih, kjer okužena oseba popije iz kozarca ali steklenice piva, potem pa poda naprej, da še drugi pijejo za njo. Ostale zabave se prirejajo po zasebnih hišah. V enem primeru je bil okuženi privezan na posteljo, ostali pa so se zbrali okoli njega, da bi vdahnili virus.

Po navedbah Franzonija je bil moški, ki je umrl za posledicami covida, Avstrijec, ki je pogosto prehajal mejo z Italijo in se udeleževal "covidnih" zabav. Tudi na tem območju Italije in Avstrije ne manjka takšnih, ki so si priskrbeli ponarejena covidna potrdila o cepljenju. Število okuženih ob severni italijanski meji se je v zadnjih dneh potrojilo.

Eden od udeležencev zabave, ki je končal v bolnišnici, je sicer obžaloval svoje početje, vendar še zmeraj ni prepričan, ali je res imel covid. Kot je dejal za Veneto Corriere, je storil veliko napako, vendar je prepričan, da je šlo zgolj za vnetje pljuč. Zdravniki pa so mu rekli, da gre za covid, da bi si premislil. "To je samo propaganda," je zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  27 .11. 2021 ob  02: 54
Sokiralo je samo cepljene bedake, ki so padli na finto. Jaz ne vidim nic spornega.
manemebasat |  26 .11. 2021 ob  13: 31
@kreten vseved V novicah lahko beres samo navijanje za cepljenje in strasenje naroda. Jaz pisem o drugi plati.
vseved |  26 .11. 2021 ob  12: 15
-1
@alfa, prav imaš. Obelodanit je treba vse podatke in potem si bo vsak sam ustveril sliko stanja. Tudi naš sotrpin nabasani stalno deli samo polovične in pristranske informacije.
Pjero Shriba |  26 .11. 2021 ob  11: 03
-4
Ke mone.
Potem kakšen konča na intenzivni in dela ogromne stroške zdravstvu. Da ne govorimo o long covidu, za katerega bo kaj znanega šele čez leta.
Lažje bi jim bilo, da se enostavno polijejo z bencinom in zapalijo.
alfa |  26 .11. 2021 ob  09: 44
spet povem...če že pišete koliko jih umre zaradi kovida ,dajte napisat tudi koliko jih umre po cepljenju, in tudi koliko cepljenih zboli in umre....čisto preprosto ...zakaj samo eno plat zgodbe ,ki vam paše vedno pišete ,drugo pa pometete pod preprogo in zanikatejQuery112308974211108370558_1637915994277??DAJTE ŽE ENKRAT VSE OBELODANIT,PROSIM.