'COVID' KOKAIN ŠEL TUDI SKOZI LUKO KOPER? V afero tihotapljenja sta vključena oče in hči; preiskovalni sodnik pa je njegov "kum"

Kronika

V preteklem tednu so črnogorski policisti zasegli rekordno količino kokaina, in sicer 1,6 tone. Kot smo že poročali, so bila mamila zapakirana v več paketov, na katerih je pisalo 'covid'.

Kot poročajo Slovenske novice, naj bi drogo odkrili v četrtek zvečer v Podgorici na ladijskem zabojniku, ki je na ladji MSC pod liberijsko zastavo vplul v Črno goro. Pred tem pa naj bi bila ta ladja zasidrana tudi v Luki Koper.

Po poročanju portala naj bi droga pripadala škaljarski kriminalni skupini, v afero pa naj bi bila vključena oče in hči, državljana Srbije, 66-letni Budimir Krstović, znan tudi kot Buda Banana in 27-letna Marina Krstović, ki so jo nekateri mediji že poimenovali Lepa Marina. Oba se sicer ukvarjata z uvozom sadja v Črno goro. 

Črnogorski policisti in cariniki so sledili tovornjaku, v katerem je bil kokain, v akciji pa so prijeli devet domnevnih tihotapcev.

Primer preiskuje preiskovalni sodnik Radomir Ivanović, ki je sicer pobratim ("kum") Krstovića, pišejo Slovenske novice.

Marina (levo) in Branimir Krstović

Prav ta povezava je močno razburila črnogorsko javnost, Ivanović namreč zatrjuje, da ni dokazov, da bi bila Krstovića vpletena v tihotapljenje kokaina. Namesto pripora je za osumljenca odredil nadzorne ukrepe, odvzel jima je potne liste in prepovedal zapustitev kraja bivanja v Črni gori.

Senat višjega sodišča v Podgorici je Ivanovićevo odločitev že razveljavil in zoper osumljenca odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  01 .09. 2021 ob  21: 26
če piše covid, je gotovo cepivo