ČLOVEK ČLOVEKU ČLOVEK: Okrogla miza o zdravju človečnosti v (post) koronskem času

Koper

Slovenska matica v sodelovanju z Inštitutom za filozofske študije (IFŠ) ZRS Koper in Društvom slovenskih izobražencev iz Trsta prireja omizje humanističnih mislecev in ustvarjalcev na temo "Človek človeku človek: okrogla miza o zdravju človečnosti v (post) koronskem času".

Sogovorniki bodo filozof in predstojnik IFŠ ZRS Koper prof. dr. Lenart Škof, duhovnik pater Karel Gržan ter kipar in Unescov umetnik za mir Marko Pogačnik. Znotraj svojega področja delovanja in ustvarjanja bodo razmišljali o perečih vprašanjih (post) koronskega časa ter se dotaknili vprašanj družbenega zdravja in pandemične krize človečnosti. Pogovor bo vodil filozof in član Društva slovenskih izobražencev Jernej Šček, prof.

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in ki bodo objavljeni na spletni strani inštituta www.nijz.si.

Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer, povezanih z virusno okužbo, vas vabijo, da pred vsakim dogodkom obiščete spletno stran Slovenske matice, kjer bodo objavljene vse spremembe v programu in morebitne odpovedi. Če do interneta ne dostopate redno, pokličite na (01) 422 43 40.

Vljudno vabljeni!


Program Slovenske matice finančno omogočajo Javna agencija za knjigo RS, Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS, Mestna občina Ljubljana, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in svetu in Ministrstvo RS za kulturo.