CIVILNE INICIATIVE OSTRO PROTI SAMOTESTIRANJU, KAKO DALEČ BODO ŠLI? Starši ne izključujejo niti tožb!

Slovenija

Predstavniki več civilnih iniciativ so danes pred DZ predstavili peticijo proti samotestiranju otrok v šolah. Učiteljica Renata Filipič je pojasnila, da so zbrali več kot 21.000 podpisov. Ena od mam Aleksandra Kostanjevec pa je napovedala, da bodo svoje otroke zaščitili, po potrebi tudi s tožbami.

Predstavniki civilnih iniciativ Delavcev v vzgoji in izobraževanju, Otrok ne damo, Starši za ustavno presojo obveznega nošenja mask za otroke od 6. razreda do 4. letnika, Maske dol, Združeni gostinci, Odprimo Slovenijo in Civilna iniciativa za nadzor nad delom uradnih oseb, Sindikat taksistov Slovenije, Gibanje Triglav ter Odbor za človekove svoboščine so danes pred parlamentom predstavili svoje nasprotovanje uvedbi samotestiranja v šolah.

Glede na to, da je v tistem času v DZ potekala seja komisije DZ za peticije o problematiki brezdomstva, so predlagali, naj se ves denar, namenjen samotestiranju otrok in testiranju šolnikov ter promociji tega, usmeri v boljše pogoje za brezdomce.

Filipičeva je pojasnila, da so zbrane podpise želeli predati predsedniku vlade Janezu Janši, predsedniku republike Borutu Pahorju ter ministru za zdravje Janezu Poklukarju. "Ker na naš apel niso bili neodzivni, jim svoje želje sporočamo pred državnim zborom," je dejala učiteljica, ki ne želi kontrolirati svojih učencev pri samotestiranju.

Po njenih besedah samotestiranje, nošnjo mask, razkuževanje rok in vzdrževanje telesne razdalje štejejo med represivne ukrepe, ki da niso učinkoviti.

Predstavniki iniciativ so kritični tudi do spreminjajočih se izjav vladnih predstavnikov v zvezi z izvajanjem s samotestiranjem otrok. Začetek samotestiranja dijakov je bil sicer predviden za petek, a so ga zaradi zamud pri dobavi testov odložili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  15 .04. 2021 ob  07: 52
@vseved
Res bi si ti starši zaslužili, da se sami ukvarjajo doma s šolo in svojo razvajeno mularijo! Ko so šole zaprte, protestirajo in zahtevajo šolo. Ko se šole odprejo, protestirajo in zahtevajo "ne mask" in "ne testiranja". In tudi ko vsega tega ni, se pritožujejo nad učitelji, nad preobremenjenostjo otrok, nad programom, nad nalogami... in tako naprej brez konca in kraja. Nikdar jim ni prav. Vse znanje sveta imajo v mezincu. In vse pravice v rokavu. Samo odgovornosti nobenih. In potem se čudimo nad današnjo mularijo...
In tako zgleda, da ti starši niti ušes ne umivajo otrokom. Tudi tam so vatirane paličice...
galeb |  14 .04. 2021 ob  21: 00
Pa človek ne more verjet! Kaj je s temi starši? Do absurdnosti ovijajo svoje mladiče v vato in jih delajo nebogljenčke, ubožčki mali, s paličico bi si morali povrtati po nosku, kaj takega!!! In to MALČKI od 13 let naprej do polnoletnosti! Potem se pa čudiš, da prideš v laboratorij in ti mamica pripelje enega prestrašenčka dve glavi višjega od nje, ki ne upa sam niti potrkati na vrata... Današnji starši so totalno mimo, zahtevajo samo še pravice otrok. Vredni bi bili dve pošteno po riti, starši, ne otroci.
Fritla |  14 .04. 2021 ob  20: 04
-2
Svoje otroke bodo zaščitili pred temi paličicami.
Kaj pa zaščita pred vrtanjem s prsti po nosu in kuglicam ?
Na to iniciativo so očitno pozabili.
hribi |  14 .04. 2021 ob  19: 50
-10
Histerija, ki smo ji priča glede virusa kaže, da sedanji politiki in tudi raznorazni strokovnjaki enostavno ne morejo tega rešiti. Poskušali so 100 variant, vse bolj ali manj brez uspeha in so obupani in povzročajo težave. Tudi sebi.
Ni mi jasno zakaj se nihče, tudi mediji ne vprašajo kaj delamo narobe? Zakaj virusa ni na Kitajskem? Kaj so oni naredili? Ali smo preveč ponosni da priznamo, da so nekateri boljši. Človeško bi bilo jih povprašati za kakšen nasvet.
vseved |  14 .04. 2021 ob  19: 39
-5
Upam, da spet zaprejo šole in do konca leta obdržijo šolo od doma!