CILJ V IZOLI OSTAJA: Obalo bi uredili v rekreativno-turistične namene

Izola

Sestanek na ministrstvu za infrastrukturo, ki se ga je minuli teden udeležil koprski župan Boris Popovič, je slednjega tako razočaral, da je v ponedeljek napovedal vrnitev obalne ceste med Koprom in Izolo državi. Meni namreč, da brez lokalnih vinjet ceste ob morju nima smisla preurejati v enosmerno oziroma bi to privedlo do kolon vozil čez Markovec. Na ministrstvu stvari mirijo in pravijo, da je minister dejal, da lokalnih vinjet ne bo letos, optimistični očitno ostajajo tudi v izolski občini.

Koprski župan Boris Popovič na ponedeljkovem sestanku, na katerem so s predstavniki krajevnih skupnosti okoli Markovega hriba debatirali na temo lokalnih cest, ki vodijo čez Markovec in Semedelo, ni presenetil le medijev in javnosti, temveč tudi izolskega kolega, Igorja Kolenca ter infrastrukturnega ministra, Petra Gašperšiča. Popovič je namreč napovedal, da bo koprska občina obalno cesto vrnila v upravljanje državi.

Odločitev prvega moža Kopra je bila posledica sestanka, ki se ga je Popovič z ministrom Petrom Gašperšičem udeležil pretekli teden v Ljubljani. Po županovih besedah je namreč minister dejal, da lokalnih vinjet ne bo, brez njih pa Popovič enosmerne obalne ceste med Koprom in Izolo ne vidi.

V Ljubljani ne vedo, kaj se dogaja na Obali

"Iz nas so naredili še večjo periferijo kot smo bili, in čeprav naj bi leta 2004 šli v Evropo, nismo v Evropi, ampak lahko pridemo le do Trsta. Mi smo Kremenčkovi, naša logistika je ostala taka kot je bila pred uradnim vstopom v Evropo," je ob tem dodal Popovič, ki meni, da v Ljubljani ne vedo, kaj se dogaja na Obali.

Ob tem je bil koprski župan tudi kritičen do dejanj države, ki so jih obljubili ob predaji obalne ceste v upravljanje koprski in izolski občini. Edina, ki se po njegovih besedah izpolnjuje, je sanacija krožišča v Jagodju.

Na infrastrukturnem ministrstvu so sicer za Regional pojasnili, da minister Gašperšič na setanku z županom Popovičem ni izjavil, da lokalnih vinjet ne bo. "Podal je le informacijo, da jih ne bo letos in da na  DARS-u pripravljajo  študijo, s katero bodo pridobili odgovore na odprta vprašanja in argumente za ali proti uvedbi lokalnih vinjet," so nam odgovorili in dodali, da bodo rezultati študije znani predvidoma v naslednjem letu, od njih pa bodo odvisne nadaljnje odločitve.

V Izoli sledijo cilju

Za komentar smo povprašali tudi izolskega župana, Igorja Kolenca, ki v ponedeljek o zadevi še ni vedel nič. Včeraj pa so nam iz njegovega kabineta sporočili, da bo Občina Izola najprej počakala na uraden odgovor s strani ministrstva. "Cilj obeh občin seveda ostaja: ureditev območja v rekreativno-turistične namene," so dodali.

Ideja tako izolskega kot koprskega župana je namreč bila, da bi se obalno cesto med mestoma preuredilo v enosmerno. Promet bi tam tekel izmenično, in sicer dopoldne v Koper in popoldne proti Izoli. Tako bi pridobili en vozni pas, ki bi ga namenili kolesarjem. Obalo pa bi v večji meri namenili turizmu in rekreaciji.

Deli novico:

Ladi  |  20 .11. 2015 ob  07: 30
Čista neumnost, nimajo denarja za tekoče zadeve, ki so zelo pomembne za nas Izolane, bi se pa igrali z nekimi nebulozami okoli priobalne ceste res so vsi skupaj za daljše počitnice na Dobu, seveda zaprti oddelek...
@srka2 |  18 .11. 2015 ob  17: 37
-7
Ma o kakšnih parcelah ti flancaš?Od Rude do Rexsa,kje vidiš tikakšno zazidljivo parcelo?Na strmini pod bolnico ali kaj,ŠEMO!
srka2 |  18 .11. 2015 ob  16: 49
10
našim županom dišijo parcele in ne dobrobit občanov
PEPA |  18 .11. 2015 ob  16: 40
11
KOLENC = AROGANCA
srka1 |  18 .11. 2015 ob  16: 37
10
Se popolnoma strinjam s tvojim komentarjem, ko so se pred volitvami nastavljali po Izoli in razkazovali na plakatih so imeli v mislih samo svoje ritkice.
srka |  18 .11. 2015 ob  15: 51
10
Kdo je pred volitvami podpiral Kolenca je soodgovoren za to kalvarijo. To so poleg individualnih volivcev še
Socialni demokrati, Lista združeni za Izolo, Zveza za Primorsko in Nova Lista za Izolo.

SD: Breda Pečan, Aleksej Skok, Marino Domio, Romina Kralj, Sebastjan in Valdi Morato.
Lista združeni za Izolo in Zveza za Primorsko: Edi Grbec, Vasilij Žbogar, Edvard in Nina Kleva, Sendy Petaroš, Igor Piantoni, Branko Mahne, Petra Lazar, Senka Bembič, Aleš Bohinec, Jure Žbogar in drugi
Nova Lista za Izolo: Dean Kocjančič, Bruno Zaro, Tatjana Kodarin, Leo Zornada, Diana Okretič, Alenka Ceglar, Fredi Radojkovič, Nevijo Lakošeljac, Enzo Hrovatin in drugi

Zdaj pa po enem letu pozorno preberite tole in se smejte:

http://regionalobala.si/novica/igor-kolenc-to-je-moja-druga-in-zadnja-kandidatura
FRNIKOLA |  18 .11. 2015 ob  14: 47
10
KO bo Kolenc v Izoli zrihtal Svetilnik in tisti košček plaže ki jo imamo potem naj rihta še drugo do takrat pa..
gašperšič |  18 .11. 2015 ob  14: 08
Študija na študijo, pa vedno dlje od lokalnih vinjet, denarcev, II. tira. Srečni v dolini Kremenčkovih.
MEJA PRI REXU |  18 .11. 2015 ob  13: 12
Od Rexa dalje proti Izoli bo rekreacijsko nabrežje.....
KULENC |  18 .11. 2015 ob  11: 33
14
MA KDO JE TEGA TIPA VOLIL? IZOLSKI TERMINATOR.
dobrota |  18 .11. 2015 ob  10: 07
izolani mi v kp vam podarimo obalno cesto v zameno, da Kolenc na veke vekov ostane v Izoli! :)
KOLENC |  18 .11. 2015 ob  09: 39
11
BRIGAJ SE ZA KOSOVARE, DA NE BO TO NASTAL PARIZ!!!!
1