CIKEL SIMFONIC VOICES: Na Obali se bo ob svoji 20-letnici predstavil Komorni zbor Ipavska

Koper

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki od leta 2004 deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), to soboto prireja drugega izmed treh decembrskih koncertov mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, v okviru katerega bo nastopil Komorni zbor Ipavska pod vodstvom dirigentke Damjane Vončina. 

Program koncerta si je Komorni zbor Ipavska zamislil kot pregled skladb, ki so bile napisane prav zanje in so se pevkam in pevcem Ipavske v zadnjih desetih letih tako ali drugače vtisnile v spomin in jih zaznamovale na prav poseben način. Zbor namreč letos beleži svojo 20-letnico delovanja. Pred kratkim so svoj jubilejni koncert Vse je pesem z vrhunsko glasbo in odličnimi dirigenti obeležili na Vipavskem, tokrat pa se bodo predstavili tudi na Obali.

Koncert bo v soboto, 15. decembra 2018, ob 19.30 v galeriji Frančiškanskega samostana sv. Ane v Kopru. Več informacij o samem koncertu lahko najdete tukaj. Vstop na koncert je prost, obiskovalci pa bodo s prostovoljnim darom podprli in omogočili izvedbo cikla tudi v prihodnje. Prisrčno vabljeni.

ZA GLASBO, ZA UŽITEK!

Projekt Simfonic voices podpirajo Javni sklad za kulturno dejavnost RS, Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija