Čezvesoljski zombiji tudi v Kopru

Koper

Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonjenja je najhitreje rastoča cerkev pri nas. In če je kdo ob imenu pomislil, da gre za šalo, ne gre. Verska skupnost je uradno registrirana in ima po zadnjih podatkih preko osem tisoč članov. Sveto mašo so ta teden prvič organizirali tudi v Kopru.

"Krščanstvu le nastavljamo ogledalo," pravijo somišljeniki, zbrani na Titovem trgu v Kopru, kjer je prvič v tem delu Slovenije potekala sveta maša, ki sta jo vodili nadsvečenici Ana in Lili. Skupnost je sicer nastala že lani marca pod imenom Cerkev blaženega zvonjenja, prvi člani pa so se med seboj povezali na vstajah proti politiki in oblasti. Prav tam se jih je prijel tudi vzdevek zombiji, zato so prvotnemu imenu dodali tudi ta naziv in se preimenovali. Sledilo je še eno preimenovanje, ki so ga izglasovali na družabnem omrežju Facebook, in sicer Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonjenja (ČZCBZ).

Verniki združeni v ČZCBZ verujejo v Zvon, kot druge vere pa imajo tudi svoje dogme, med najbolj zanimivimi velja omeniti seks enkrat na teden kot nujno opravilo vsakega vernika in prepoved sajenja gensko spremenjenih semen. Praznujejo tudi svoje praznike, 14. avgust je denimo praznik večmiljardnega evrskega vnebovzetja v Koruptlandu, 9. maj dan gorečih grmov In govorečih kamnov in 25. maj mladostno posvetilo vesoljnemu stvarstvu.

Humanitarna nota

Če ste ob prebranem zaznali ničkoliko parodije, sarkazma in ironije, se niste zmotili, vsekakor pa se verniki s svojimi dejanji ne šalijo. Ena od njihovih primarnih dejavnosti je tako dobrodelnost, kar so dokazali tudi na prvi organizirani maši na Obali, ki je bila v torek popoldne na Titovem trgu v Kopru. Zombiji so na zvonoslužje prinesli zajeten kup oblačil, ki ga bodo predali Zvezi prijateljev mladine, kjer bo na voljo pomoči potrebnim.

Če so prvo mašo, ki so jo verniki ČZCBZ organizirali pred tako imenovanim Hramom korupcije ali parlamentom, zmotili policisti, pa je maša na koprskem Titovem trgu, na kateri se je zbralo nekaj deset ljudi, potekala v mirnem in družabnem vzdušju, ki ga je nekajkrat preglasilo zvonjenje z različnimi zvonci in udarjanje z žlicami po blagoslovljenih piskrih in ponvah, kar pač sodi v njihov ritual.

Prvič na Obali

"Slabe novice se na internetu širijo kot požar. Ko najdem kak sončni žarek, ga takoj delim s svetom. A take energije, kot sem jo dobila, ko sem se pridružila ČZCBZ, ne morem zadržati zase. Zato sem ukrepala. V Ljubljani in Mariboru je naša vera že zelo razširjena, a jaz želim pomagati svojim sosedom. Ni bilo težko. Ljudje prav čakajo nekoga, ki bo pokazal, kje in kako lahko pomagajo. Ponosna sem, da sem del te akcije, ki nam vrača voljo v življenje in obuja v nas človečnost," pravi Barbara iz Kopra, vernica, ki je dala pobudo za prvo mašo na Obali, kjer so se člani že angažirali z nadaljnjimi akcijami.

Pripravljajo delovno akcijo pri starejši bolni gospe, sodelovali bodo pri Zelemenjavi (uporu proti GSO, zamenjava predvsem avtohtonih semen in sadik). "Material pa ni vse. Včasih je dovolj, da sosedi, ki ne more do trgovine, prinesemo 'spežo' ali pa popazimo na otroke, medtem ko lahko nekdo drugi pomije okna ali očisti radič. Če bomo širili pozitivne želje, misli in geste, bo ta pozitivna energija dosegla vse okoli nas. S tem bomo po božji volji ustvarili življenje v skladu z željo blaženega Zvona in ustvariti raj po svoji podobi že na zemlji," dodaja Barbara in zaključuje, da je solidarnost njihova mantra, saj se trudijo biti skupnost ljudi, ki jih vodi želja po ustvarjanju novega sistema sodelovanja z ljudmi in naravo brez agresije, nadvlade, politike.

Deli novico:

ZOMBI |  28 .05. 2014 ob  12: 00
Druga masa VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=pjBc_SygEXI
ZOMBI |  22 .05. 2014 ob  11: 18
V Torek 27.5.2014 ob 17:00 bo v Kopru na Titovem Trgu bo druga Maša.

https://www.facebook.com/events/701007426622814/permalink/701007429956147/
Še zakon jih ščiti.. |  21 .05. 2014 ob  11: 56
Manjšine imajo v sloveniji več pravic kot večine
HAREKRIŠNA |  21 .05. 2014 ob  11: 55
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
bong |  19 .05. 2014 ob  17: 15
ke kacada! bong!
PIRAT |  19 .05. 2014 ob  01: 42
PIRATI VOLITE ZA PIRATSKO STRANKO SLOVENIJE, SAJ NAS JE SKORAJ 2 MILJONA V SLOVENIJI!!!!!
Rdeči |  18 .05. 2014 ob  07: 38
-2
ti rdečkarji več ne vedo kaj bi si še izmislili, da te slovenske ovce ki so že tako zmedene še bolj zmedejo. Jutri pa bodo ustanovili stranko čezvesolsko zobi stranko. Glavni člani bodo rošoti, ki so že zamenjali najmanj tri stranke. To bo pogoj za na volilno listo. Kučan vas ma rad.
Zvonimir Zvonko |  18 .05. 2014 ob  01: 17
:) Komu Zvoni? Bravo ,dober glas seže v deveto vas! BONG!!!
Nadsvečenik David Pokončni |  17 .05. 2014 ob  18: 19
Naš vodja je Nadsvečenik Rok Veliki varuh svetega zvona, piskra in ponve. Če se vam to zdi noro, kako bo šele noro, ko boste sami občutili težo revščine, ki vas še čaka. Ampak mi vam bomo stali ob strani in vam pomagali. Če se vam to zdi noro, vam je pa v nasprotnemu primeru čisto normalno da vam zvonijo zvonovi v vaseh, naseljih in mestih, ki donijo ure in ure dneve, leta, stoletja, potem ste nori tudi vi. Ampak z norostjo ni nič narobe, ker z njo ne pride nobene škode. Lahko pride samo do transuma, ki zbriše meje in pokaže pot v Čezvesolje. Vsem vam bo odpustil Sveti Zvon. Če ne prej pa v Čezvesolju. BONG BONG!
sveti jurij |  17 .05. 2014 ob  10: 09
-4
Je boris Popovič njihov vodja?
star partizan |  16 .05. 2014 ob  20: 00
-6
Prfuknjenci iz FDV.
zemljak |  15 .05. 2014 ob  17: 32
-1
"Krščanstvu le nastavljamo ogledalo" - norčevanje iz krščanske veroizpovedi sodržavljanov, najmanj kar je, je nedostojno, je kršitev 63 čl. Ustave RS, razmišljam tudi o navodilu urednika tega portala (Po 297. členu KZ .....), pa pustimo to, ko pa ste tako korajžni do onih ki vam nič nočejo, a ne bi malo nastavili ogledalo tudi islamu, tako zaradi enakopravnosti in ravnotežja v prostoru - BOING.
1