ČEZ PRAZNIKE V PIRANSKI OBČINI 11.000 NOČITEV: Konec meseca vrata odpira tudi portoroški Hotel Metropol

Piran

Hoteli Remisens iz sklopa resorta Metropol na čelu z istoimenskim petzvezdičnim hotelom se odpirajo 27. aprila, so potrdili v Turističnem združenju Portorož. V hotelih piranske občine so sicer v podaljšanjem prazničnem koncu tedna našteli kar 11.000 nočitev.

O tem, da se v Metropolovem resortu pripravljajo na odprtje, so že pred dnevi poročale Primorske novice. Direktor portoroškega turističnega združenja Aleksander Valentin je za časnik dejal, da bodo Metropolovi hoteli odprti do septembra, in ocenil, da je za Portorož dobro, da so odprti prav vsi hoteli v kraju.

Po podatkih turističnega združenja so bili hoteli v piranski občini od sobote do ponedeljka polno zasedeni, pri čemer so zabeležili 11.000 nočitev. Kar tri četrtine vseh hotelskih nočitev so ustvarili tujci, opaziti pa je bilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev.

V primerjavi z veliko nočjo leta 2019 je bilo letos sicer za četrtino manj hotelskih nočitev. Domači gosti so ustvarili 40 odstotkov več nočitev, tuji pa 37 odstotkov manj. Kot pojasnjujejo v turističnem združenju, je bila razlika predvsem v tem, da so bili leta 2019 v času velikonočnih praznikov odprti prav vsi hoteli, letos pa je bilo šest hotelov zaprtih. V Portorožu sicer dober obisk pričakujejo tudi med prvomajskimi prazniki.

Družbo Hoteli Metropol s štirimi hoteli v Portorožu je leta 2015 od Hotelov Bernardin prevzela družba Hoteli Cavtat hrvaškega poslovneža Darka Ostoje. Štirje hoteli resorta Metropol so v hrvaških rokah do zdaj doživeli precej žalostno usodo, zaprti so bili celo v najvišji turistični sezoni.

Februarja letos so mediji poročali, da naj bi Ostoja iskal kupca za Metropolov resort. Zanimanje naj bi izkazala Skupina Prva, kjer pa zadeve niso komentirali.

Skupina Remisens na svoji spletni strani sicer že ponuja rezervacije za svoje portoroške hotele. Hotel Metropol ponuja storitve najvišje kakovosti ter predstavlja kombinacijo ekskluzivnosti in bogastva vsebin za nepozabne počitnice. V sklopu hotela je tudi Grand Casino Portorož, igralnica z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, piše v predstavitvi hotela.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Andrej_pepi |  20 .04. 2022 ob  11: 21
"Hotel Metropol ponuja storitve najvišje kakovosti ter predstavlja kombinacijo ekskluzivnosti in bogastva vsebin za nepozabne počitnice"
Kdo je pisec te komedije? Hotel razpada, personal je poden od podna, ne znajo jezikov, so povsem nekompetentni. Sobe so dotrajane, umazane. Bazen je bil v vrhu sezone zaprt ker ga je zaradi nečistoče in nevarnosti inšpekcija zaprla! Večerje so hladne, hrana nekvalitetna. zajtrk s pokvarjenim kavomatom. Cene navite v nebo ker zavajajo naivneže. Skriti stroški, zavajanje pri cenah sob (ob prihodu si lahko izmislijo nove pogoje!) skratka OBVOZ! Upam da se ta portoroška zgodba konča in se tam postavi nov red in lastništvo, ker to kar delajo hrvati je SRAMOTA! Ne verjamete? Samo poglejte kaj so v zadnjih letih naredili iz plaže! zapuščena, umazana, nobene iniciative, samo propaad slovenskega obalnega turizma