ČEZ PORTOROŽ KAR 150 KM/H! Ujeli so ga šele na Valeti

Kronika

Danes ob 4.20 so policisti vozili za osebnim avtom, ki na znake policije ni zaustavljal. Čez Portorož je peljal kar 150 km/h. Ustavili so ga v krožišču na Valeti in ugotovili, da je voznik 48-letni državljan Italije. Kljub večkratnim pozivom na opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je tega odklonil. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog, danes pa ga bodo privedli na sodišče.

Včeraj dopoldan je v Seči voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval osebni avto in pri tem trčil. 45-letni domačin se je pri padcu lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj nekaj pred 19. uro se je na Ljubljanski cesti v Kopru zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 23-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v osebni avto, ki ga je peljal 24-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,09 mg/l. Oba udeleženca sta bila odpeljana v izolsko bolnišnico, povzročitelju pa sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

Danes ob 7. uri se je pred predorom Markovec v smeri Kopra zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je trčil 27-letni voznik iz Divače, ker ni vozil po sredini voznega pasu. Alkotest mu je pokazal 0,5 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.

Včeraj ob 14.55 je policiste poklical občan in povedal, da po regionalni cesti Hrašče–Postojna vijuga voznik osebnega avtomobila, ki je po vsej verjetnosti vinjen. Policisti so ustavili 60-letnega Postojnčana, ki je napihal 0.42 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Kraje in vlomi

V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avto državljanu Nemčije. Ukradel je denarnico z dokumenti in gotovino. V Izoli pa je nekdo iz kamperja, ki je bil najverjetneje odklenjen, državljanu Nemčije ukradel dve vzmetnici, "kindle" za branje, manjši nahrbtnik s kamero SJ CAM 5000 in pripadajočo vsebino, brezžični zvočnik s pripadajočo opremo, nakupovalno vrečko z različnimi oblačili in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem dnevu obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb ter PP Kozina in PP Koper po dve. Tri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, drugi pa bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčanec |  15 .08. 2019 ob  10: 48
Kje je možno v portorožu vozit 150?
td |  14 .08. 2019 ob  15: 20
10
Če bi pijanci, ki delajo prometne ali pobijajo ljudi namesto "povzročitelju pa sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo." dobili po 30-50 udarcev z bičem po hrbtu, bi zelo hitro približali procent pijancev za volanom blizu 0%. Do takrat pa se bo nadaljevalo po starem.