CESTA ŠMARJE-DRAGONJA ZNOVA PREVOZNA: A promet še vedno poteka izmenično enosmerno

Slovenija

V primerjavi z minulimi je današnji dan kljub precej močnemu vetru na večini območjih prinesel zatišje pred vremenskimi nevšečnostmi in možnost za popravilo škode, ki sta jo povzročila veter in voda. Trenutno je brez elektrike še okoli 800 uporabnikov, so pa vsaj za enosmeren promet usposobili cesto Šmarje-Dragonja.

V ponedeljek zvečer so namreč zaradi podrtega drevja in zemeljskega plazu zaprli cesto Šmarje-Dragonja. Prevoznost ceste so danes znova vzpostavili, a promet še vedno poteka izmenično enosmerno.

Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so sicer še vedno zaprte nekatere ceste po državi. Po podatkih prometnoinformacijskega centra so na Gorenjskem to ceste Rudno-Nemški Rovt, Zgornje Jezersko-prehod Jezersko in prelaz Jezersko. Na Koroškem in Savinjskem sta zaprta odseka Sleme-Koprivna in prelaz Pavličevo sedlo. Na ljubljanskem Barju pa cesta Podpeč-Črna vas.

Po minuli vremenski ujmi pada tudi število uporabnikov, ki so ostali brez elektrike. V Slovenski vojski pa so na spletni strani navedli podatek, da so od torka civilni zaščiti kot pomoč pri oskrbi območij po državi začasno predali 20 agregatov. Pri odpravljanju posledic ujme je sodelovalo 40 pripadnikov Slovenske vojske s 15 vozili. Dodali so, da bodo do nedelje pristojne službe pozorno spremljale predvsem vodostaje rek in odpravljale posledice izrednih vremenskih razmer, ki naj bi se sicer naslednji teden normalizirale.

Padavine ponoči in v petek znova pogostejše

Napovedi vremenoslovcev kažejo, da bodo padavine ponoči in v petek znova pogostejše, predvsem na zahodu bodo možne posamezne nevihte. Ponovno se bo krepil jugozahodni veter, ki bo predvsem na severovzhodu ter na Notranjskem dosegal hitrost okoli 70 kilometrov na uro. Sredi dneva naj bi nato veter začel slabeti, se bo pa meja sneženja v notranjosti Slovenije zvečer in v noči na soboto spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja.

V soboto zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na zahodu. Čez dan bo ostalo pretežno oblačno, v zahodnih krajih pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni. Zjutraj in ponekod tudi dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Deli novico: