ČEŠKI MEDIJI ODSVETUJEJO DOPUST V ISTRI: Tudi v Piranu, to pa je razlog

Istra

Ena od čeških revij je poročala, da so plaže v Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsarju in celotni italijanski obali Furlanije Julijske krajine "pokrite s prozornim sluzastim želejem". Žal je bilo v tem kontekstu na podlagi lažnih novic tudi poudarjeno, da se trenutno ne izplača načrtovati dopusta povsod na Jadranu, piše Glas Istre. Na poročanje medija je že reagiralo Turistično združenje Istrske županije, še poroča časnik.

Hrvaško obalo so preplavile meduze, ki bi lahko ogrozile turistično sezono, se glasi lažna novica, ki se v zadnjih dneh množično pojavlja v čeških medijih. Novica, čeprav nepreverjena in očitno povezana s težavami, ki so jih imeli istrski ribiči z meduzami to zimo, ni čisto neškodljiva. To kaže tudi zanimanje gostov iz Češke in Slovaške, ki pošiljajo vprašanja na Turistično zvezo (TZ) Istrske županije. Slovaški turist je denimo razkril, da je nameraval v začetku junija priti na počitnice v Istro, zato sprašuje, ali je zgodba o množičnem pojavu meduz na obali resnična.

Zaradi vsega tega se je odzvala tudi TZ, katere direktor Denis Ivošević je za Glas Istre povedal, da so ta teden češkim in slovaškim medijem poslali izjavo "o realnem stanju na Jadranu". V ta namen so za mnenje prosili tudi stroko. Ivošević domneva, da je nekdo s Češke v regionalnih medijih opazil, da so se ribiči to zimo pritoževali nad množičnim pojavom meduz in novico posredovali z zamudo ter si jo razlagali povsem napačno. Direktor TZ zato poudarja, da nevarnosti za kopalce ni in da je novica o množičnem pojavu meduz na istrski obali izmišljena. Da so meduze skoraj popolnoma izginile iz njihovih voda, potrjujejo tudi ribiči s severozahoda Istre, še piše časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija