ČESA PODOBNEGA ŠE NISTE POSKUSILI: Angel food v Kopru pripravlja japonske soufflé palačinke in je prvi na Balkanu! (FOTO)

Koper

Ste že slišali za japonske soufflé palačinke? Nekateri pravijo, da njihova receptura izhaja iz Havajev, svoj razcvet pa naj bi doživele na Japonskem. Njihova zgodba se začenja leta 2010 in na različnih koncih sveta so že zelo znane, celo tako, da so mnogi nanje pripravljeni čakati v dolgih vrstah. Prve japonske souffle palačinke je v Slovenijo pripeljala družina Stanković. Lahko jih poskusite na Vojkovem nabrežju 17 v Kopru, lahko pa naročite dostavo in se z njimi posladkate doma.

Gre za posebno recepturo in tehniko priprave, ki jo je snovalka Angel food poizkušala in nadgrajevala polnih osem mesecev. Posebne pa so tudi zato, ker so še toliko bolj puhaste, kot tiste na Japonskem.

Bistvo japonskih palačink je, da ima vsaka višino vsaj 2,5 centimetra, v Angel food pa je ena palačinka visoka skoraj štiri centimetre. In to brez kančka pecilnega praška ali dodatka za vzhajanje!

Angel food, ki se nahaja na Vojkovem nabrežju 17 v Kopru, je na Balkanu in tudi širše prvi, ki ponuja tovrstne palačinke. Ni jih niti v Italiji ali sosednjih državah, pravzaprav je najbližja "konkurenca" šele v Londonu in v Moskvi.

Ne gre za klasične ameriške palačinke. Čeprav vsebujejo enake sestavine, je doziranje drugačno, prav tako priprava. Japonske soufflé palačinke so namreč še bolj puhaste in napihnjene. Kot bi zagrizli v oblak.

Priprava palačinke, da bi bile takšne, kot morajo biti, povsod po svetu in tako tudi v Angel food, traja med 15 do 20 minut. A vam ni treba stati v vrsti, kot to počnejo drugod po svetu – naročite jih lahko tudi prek telefonske številke 040 808 835 in se dogovorite za prevzem ali dostavo.

Soufflé japonske palačinke so običajno servirane s smetano in dodatkom sadja ali z javorjevim sirupom, a v Angel food so se odločili tudi to nadgraditi. Kombinirajo različne sestavine in skušajo zadovoljiti različne okuse – trenutno ponujajo kar 18 raznovrstnih različic. Tudi če niste preveč sladkosnedi, brez skrbi. V palačinke gre izredno malo sladkorja in izredno malo moke, prelivi pa so, z izjemo Nutele in Linolade, njihovi lastni in prav tako ne vsebujejo veliko sladkorja. Ena porcija obsega dve soufflé palačinki z izbranim prelivom.

V mesecu decembru lahko izkoristite tudi 15-odstotni popust na njihovo celotno ponudbo. Popust velja tudi če naročite dostavo, slednja pa je možna v Kopru, pa tudi v okolici, če naročite vsaj dve porciji. V kratkem, predvidoma v začetku prihajajočega leta, pa nameravajo odpreti še eno restavracijo v Ljubljani.

Odprti so vsak dan, razen ob ponedeljkih. Od torka do petka obratujejo med 10. in 21. uro, med vikendi pa od 10. do 22. ure. Za dostavo so dostopni prek telefonske številke 040 808 835, če ne želite čakati ali pa se vam mudi, pa lahko naročilo oddate tudi prek telefona in ga kasneje prevzamete.

Angel food lahko sledite na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Vprašali smo jih tudi, kakšen je zaenkrat odziv tistih, ki so v Kopru že poskusili prve soufflé japonske palačinke. "V 99,9 odstotkov dobimo odziv strank, da so palačinke zelo okusne, zelo puhaste in da niso enake kot klasične ali ameriške palačinke," pravijo v Angel food.