CEPLJENJE OTROK ŠE PRED BOŽIČEM: V Italiji je najmanj en odmerek dobilo že več kot 87 odstotkov vseh starejših od 12 let

Svet

Italija se pripravlja na začetek cepljenja otrok, starih od pet do 11 let, proti covidu-19. Predvidoma bi akcijo cepljenja začeli okoli 23. decembra, je danes povedal vodja strokovnega sveta za covid-19 Franco Locatelli.

Po pričakovanjih bodo pristojne nacionalne oblasti še ta teden odobrile cepivo Pfizerja in BioNTecha tudi za otroke, kot je to že prejšnji teden storila Evropska agencija za zdravila (Ema), poročajo tuje tiskovne agencije. Cepljenje bi se tako lahko začelo 23. decembra, "mogoče tudi dan prej ali kasneje", je povedal Locatelli za televizijo Sky TG24.

Do takrat bi po pričakovanjih strokovnjaki tudi rešili vse logistične izzive glede cepljenja otrok, ki po navodilih Eme lahko prejmejo le tretjino odmerka, kot je predpisan za odrasle. Cepljenje za otroke bo na prostovoljni osnovi, je še zagotovil Locatelli.

V Italiji je najmanj enkrat cepljenih več kot 87 odstotkov vseh starejših od 12 let. Do danes pa so v državi razdelili tudi skoraj šest milijonov poživitvenih odmerkov.

Italijanska vlada pod vodstvom Maria Draghija je prejšnji teden sicer zaostrila omejitvene ukrepe za necepljene proti covidu-19. Ti bodo poslej izključeni iz številnih dejavnosti. Ukrep z možnostjo podaljšanja bo sprva v veljavi od 6. decembra do 15. januarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KošaMona |  30 .11. 2021 ob  06: 06
Ljudje ne znajo brskat nic kar bi bilo dobro. Folk zna samo težit kako to ni ok pa uno ne.

Starši....UPAM DA SE ZAVEDATE DA ŽIVLJENJE SVOJEGA OTROKA DAJETE FARMACEVTSKI MAFIJI!!!
Res vam nebi škodilo si kdaj prebrat kaj pametnega..ne samo kdaj so kake limonade na tv!
manemebasat |  29 .11. 2021 ob  19: 18
Dr.Michael Yeadon, bivsi podpredsednik druzbe Pfizer je rekel, da imajo otroci 50 krat vec moznosti za umret od cepiva kot pa od virusa! KRIMINALCI SMRDLJIVI! MORILCI!
manemebasat |  29 .11. 2021 ob  14: 36
Ljudje, potegnite glave iz riti in razumite, da je to GENOCID! Glavni mediji so skorumpirani, malo pobrskajte po drugih virih in vam bo hitro jasno, da je to cisti nateg.