CENTER OBALA NA DEBELEM RTIČU RASTE: Bodo ujeli napovedano otvoritev?

Koper

Gradbena dela na objektu centra za osebe s posebnimi potrebami na Debelem rtiču so se zaradi dežja rahlo zavlekla, vendar bodo po oceni direktorice CUDV Draga Valerije Bužan zaključena v roku enega meseca. Kljub temu časovnica celotnega projekta ni bistveno ogrožena, tako da bo center svoja vrata za uporabnika lahko odprl še v tem letu.

Pri gradbenih delih je nastal manjši problem zaradi dežja, zaradi katerega so se zadeve nekoliko zavlekle, sicer pa vse poteka po načrtu, je za STA pojasnila direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Draga Ig, ki bdi nad investicijo.

Medtem so tudi že objavili razpisno dokumentacijo za opremo centra, časovnica pa v grobem ostaja nespremenjena. Tako bo center postal povsem operativen oz. bo odprl vrata za uporabnike še v tem letu, je dodala Bužanova.

Temeljni kamen t.i. Centra Obala so položili decembra 2015 po dolgoletnih prizadevanjih staršev, da bi vzpostavili tovrsten center bliže domovom varovancev.

Center Obala bo nova enota CUDV Draga Ig, v njem pa bo prostora za 24 odraslih varovancev. Gradnja enote na Debelem rtiču je posebej pomembna, ker obalno-kraška regija še nima tovrstne ustanove.

Ocenjena vrednost investicije znaša nekaj več kot 2,8 milijona evrov, skupaj z DDV pa nekaj manj kot 3,5 milijona evrov. Sredstva za njegovo izgradnjo je zagotovilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Rdeči križ Slovenije pa je dal na razpolago zemljišče.

Deli novico:

Brin |  16 .03. 2017 ob  12: 49
-1
Debeli rtič ni v Kopru, ampak v Ankaranu. :)