CENE GORIVA NA KOZINI POSKOČILE ŽE VČERAJ: "Spreminjamo jih lahko kadarkoli, tudi večkrat dnevno"

Slovenija

Bralec, njegovo ime hranimo v uredništvu, nas je opozoril, da se je cena 95-oktanskega bencina na OMV-jevem bencinskem servisu na Kozini za osem centov zvišala že včeraj od 14. uri, "čeprav se cene spreminjajo ob polnoči. "Tu je bila kraja potrošnikov," meni bralec. Pa je bila res?

Zanimalo nas je, ali je informacija o zvišanju cene goriva sredi dneva točna in zakaj so se za takšno potezo odločili. Hkrati nas je zanimalo, zakaj se je cena dvignila za toliko in ali ni (več) običajno, da se cene goriv spreminjajo ob polnoči.

Kriva je rast cen surove nafte

"V OMV Slovenija smo se za spremembo maloprodajnih cen pogonskih goriv odločili v skladu z rastjo cen surove nafte na svetovnih trgih," so nam uvodoma pojasnili v službi za odnose z javnostmi, kjer so zapisali, da imajo v skladu z liberalizacijo trga pogonskih goriv trgovci možnost prostega oblikovanja cen na slovenskem trgu.

"To pomeni, da lahko cene spreminjamo kadarkoli, tudi večkrat dnevno, ter s tem sledimo tržnim razmeram," so razložili na OMV-ju in dodali, da na vprašanje o podrobnosti metodologije oblikovanja cen ne bodo odgovoriti, saj v skladu s pravili varstva konkurence in internimi določili tega ne morejo komentirati.

Da je spreminjanje cen tekom dneva ali celo ur zakonsko omogočeno in tehnično izvedljivo, so nam potrdili tudi pri Petrolu, kjer so še dodali, da je to "stvar poslovne politike ponudnika".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  09 .03. 2022 ob  20: 37
Tankajte naPetrolu,ne podpirajte fašistov!
vseved |  09 .03. 2022 ob  20: 21
Mađari!
Istriano |  08 .03. 2022 ob  15: 41
Politikom ukinimo uporabo službenih avtov z referendumom in bodo šle cene goriva takoj dol.