ČEMU ŽE DVA TEDNA NEOČIŠČENO CESTIŠČE MED DEKANI IN BIVJEM? Povprašali smo družbo 2TDK (FOTO)

Koper

Na nas se je obrnil bralec, ki zatrjuje, da regionalna cesta 409 od križišča, kjer kopljejo tunel za drugi tir do Bivja, že vsaj 14 dni ni bila očiščena. Rob ceste naj bi bil napolnjen s peskom, cestišče pa belo in spolzko. O tem smo povprašali družbo 2TDK.

Zanimalo nas je, kdo je odgovoren za čiščenje cestišča na območju, kjer potekajo gradbena dela za drugi tir, če drži informacija, da cestišče najmanj 14 dni na tem območju ni bilo očiščeno in če to drži, kaj je razlog, da cestišče ni očiščeno? Poleg tega smo želeli poizvedeti, s čim sicer čistijo cestišče in kako pogosto čistijo ceste na območjih, kjer poteka kopanje tunela za drugi tir?

Odgovor 2TDK je bil kratek. "Čiščenje cest je v domeni izvajalca del. Res je, da se v času prepovedi porabe vode čiščenje cest na tem območju ni izvajalo. Po prekinitvi prepovedi se čiščenje cest redno izvaja. Izvajalce del na drugem tiru družba 2TDK vsakodnevno opozarja, da tisti, ki javne ali dostopne ceste onesnaži, mora poskrbeti tudi za njihovo čiščenje. Za vse ostale podrobnosti se prosim obrnite na izvajalce del na drugem tiru," so dejali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija