Celotna regija postaja "rdeča četrt"

Tik ob meji s Slovenijo in Italijo je v Avstriji nedavno svoja vrata odprl mega bordel z več kot 100 prodajalkami ljubezni. Ne gre za novost, saj so s tem v regiji presegli številko 500 uradno prijavljenih prostitutk, kot kaže, pa se bo številka še povečala. Nekaterim gre sicer nova cvetoča dejavnost v nos.

Čeprav prostituciji velikokrat pravijo najstarejša obrt, je način trženja, h kateremu so pristopili v Avstriji precej nov. Država se je odločila, da mora urediti razmere tudi za prostitutke, s tem pa tudi sama napolniti blagajno. Vse manj je tako prostitutk, ki svoje usluge prodajajo na cesti, vse bolj pa cvetijo centri za razvajanje, po domače, bordeli.

Zadnjega so odprli pred nekaj meseci. Gre za večmilijonski projekt, tam je "zaposlenih" več kot 100 prodajalk ljubezni. Posel, kot kaže, cveti, saj nameravajo pri Beljaku in tik ob meji s Slovenijo postaviti še dva podobna centra. 

A marsikomu gre nova dejavnost v nos. Župani tako že vlagajo pritožbe, občani podpisujejo peticije. Zdravstveni delavci pa pri tem opozarjajo na pasti. Čeprav je ta način dela za dekleta veliko bolj higieničen in imajo vsak teden redne zdravstvene preglede, se ravno zaradi tega odločajo za odnose brez kondoma. "Čeprav nimajo spolno prenosljivih bolezni, opažamo veliko vnetij, ki so prav tako lahko nevarna," je dejal zdravnik Karl Wenedig.

Pri nekaterih je že zazvonil alarm. Tako pravijo, da so za urejeno področje prostitucije, ki je sedaj bolj varno tako za prodajalke ljubezni, kot tudi za njihove kliente vendar so prepričani, da je vse skupaj prešlo meje. V regiji tako dela že več kot 500 prostitutk, z odprtjem dveh novih bordelov se bo številka še povečala. Po mnenju nekaterih domačinov je to povsem preveč.

bingobono |  23 .12. 2013 ob  20: 47
bil sem v Villachu Andiamo....in če imate doma sitnobo si pejte fantje tam spraznit....odvečno energijo.....edina slaba stvar...potem ne boste več joteli doma ''župce'' jest