ČE NE BODO OSTALI DOMA, JIM GROZI TUDI ZAPOR: Italija zelo zaostrila kazni za kršitev karantene

Svet

Italija je zelo zaostrila kazni za kršitev karantene, ki so jo uvedli v prizadevanjih za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Za tiste, ki so okuženi in bodo kršili karanteno, je predvidena zaporna kazen od enega do pet pet. Hkrati so povišali globo za kršitev karantene od 400 do 3000 evrov. Doslej je bila predvidena globa 206 evrov.

Od uvedbe karantene 11. marca so italijanske oblasti po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA preverile 2,2 milijona Italijanov. 102.316 oseb so ovadili, ker so bile brez utemeljenega razloga izven domovanja. 2348 oseb so ovadili zaradi lažnih navedb, je v torek sporočilo italijansko notranje ministrstvo.

Strog nadzor so italijanske oblasti uvedle tudi za lastnike trgovine. Doslej so ovadili 2380 lastnikov trgovin, ker niso spoštovali ukrepa o zaprtju trgovin.

Italijanski premier Giuseppe Conte je sicer na torkovi novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo, kako Italijani sedaj upoštevajo karanteno. "Strogi ukrepi so potrebni za omejitev števila okuženih. Upamo, da bomo lahko te stroge ukrepe kmalu razrahljali," je še dejal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija