ČE GA PODRGNETE PO MEDNOŽJU, NAJ BI V ENEM LETU ZANOSILI: Zgodba o najbolj perverznem grobu (FOTO)

Svet

Eden najbolj nenavadnih grobov na svetu se nahaja na pokopališču Père-Lachaise v Parizu, počivališču številnih slavnih osebnosti, kot so Oscar Wilde, Jim Morrison in Frédéric Chopin. Grob Victorja Noirja, nekdanjega novinarja, ki je bil ubit pri 22 letih, je postal ena izmed najbolj obiskanih točk na pokopališču.

Noir je bil novinar pri francoskem časopisu La Marseillaise, dokler ni leta 1870 umrl v dvoboju s princem Pierrom Bonapartejem, sorodnikom Napoleona III. Princ je bil razburjen zaradi novic, ki jih je časopis objavil o njegovi družini, zato je urednika časopisa pozval na dvoboj. Med dogovarjanjem o lokaciji in uri dvoboja je izbruhnil pretep, v katerem je Bonaparte ustrelil Noira. Njegova smrt je povzročila jezo pariških ljudi, še posebej potem, ko so princa oprostili obtožb uboja. To je privedlo do nasilnih demonstracij in Noir je postal simbol revolucije, na njegovem pogrebu pa se je zbralo več kot 100.000 ljudi.

Kljub zanimivi življenjski zgodbi pa ta ni razlog, da grob Noirja vsako leto obišče na tisoče žensk. Na njegovem grobu je kip ležečega moškega, avtor je Jules Dalou. Kip prikazuje moškega s plaščem, ob njem pa leži klobuk. Kipar je nenavadno poudaril mednožje, izbočil moški spolni organ, kar je sprožilo mit, da je grob Noirja simbol plodnosti in seksualne sreče.

 

Med ljudmi velja prepričanje, da bo ženska, ki poljubi kip na ustnice, podrgne izboklino mednožja in pokloni cvet v klobuk, izboljšala svojo plodnost in popestrila svoje spolno življenje. Nekatere ženske gredo celo dlje in izpolnijo še dodatne korake. Legenda pravi, da morate poljubiti kip, če si želite ljubimca. Če želite zanositi, morate podrgniti njegov desni čevelj, za dvojčke pa drgnite levi čevelj. Želje naj bi se uresničile v manj kot letu dni, poroča Mirror.

Ustnice in mednožje na kipu so zaradi številnih obiskovalcev, ki izvajajo te obrede, postale opazno drugačne barve kot preostali deli kipa. Fotografije prikazujejo, kako so ti deli postali izrazito obrabljeni in imajo drugačen odtenek.

Grob Noirja ostaja edinstvena atrakcija v Parizu in eden najbolj nenavadnih grobov na svetu. Kljub kontroverzi in dvomom glede mita, privablja na tisoče obiskovalcev, ki želijo izkusiti to nenavadno izkušnjo. Čeprav ni znanstvenih dokazov o učinkovitosti obredov, pa še vedno ostajajo del zgodovine tega pokopališča in prispevajo k bogati kulturni dediščini Pariza.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  28 .05. 2023 ob  20: 19
Vcasih se je bolj dalo z takimi zajebancijami hecat ljudi,danes je tezje ma se vedno kaksne stvari palijo...recimo ce se vozis z kolesom bos resu planet!V Afganistanu se ti vsi smejijo