ČASTITLJIVIH 45 LET ZBORA OBALA KOPER: Pridite na koncert v Pokrajinski muzej

Koper

S koncertom 'Na obali, v mojem srcu' bo Mešani pevski zbor Obala Koper obeležil 45 let delovanja. Zaradi številnih uspehov doma in v tujini se uvrščajo v vrh slovenskega ljubiteljskega zborovskega ustvarjanja. V petek, 21. oktobra, jim bo mogoče ob 20.00 prisluhniti v dvorani Pokrajinskega muzeja Koper pod vodstvom dirigenta Andreja Makorja. Dirigent in skladatelj je svojemu zboru ob jubileju posvetil priredbo Kumarjevega 'Ruja', ki bo v petek izvedena prvič.

Obeta se zanimiv program, ki obsega dela bogate evropske zborovske tradicije (J. S. Bach, J. Brahms, A. Becker, H. Wolf), kot tudi sodobnejša dela slovenskih in tujih skladateljev (J. MacMillian, L. Lebič, A. Čopi, A. Kumar. A. Makor). Pridružili se jim bosta pianistka Nena Rion in mlada klarinetistka Andreja Miknić.

V Mešanem pevskem zboru Obala Koper je od ustanovitve do danes prepevalo več kot 300 pevk in pevcev. Od začetka so se kot dirigenti zbora zvrstili Mirko Slosar, Walter Lo Nigro, Ambrož Čopi, Maja Cilenšek, Sebastjan Vrhovnik in Andrej Makor, ki je prevzel vodenje zbora leta 2017.

MePZ Obala Koper želi s svojim delovanjem širiti visokokakovostno zborovsko kulturo. Tako je že 14-krat organiziral Mednarodni zborovski festival Koper, ki v obalne občine pripelje številne zborovske sestave iz vsega sveta. Ponosni so tudi na izvedbo nagradnega natečaja za zborovske novitete, ki so ga do sedaj razpisali že dvakrat, posvetili pa so se tudi izobraževanju dirigentov in tako lani že drugič organizirali Mojstrski tečaj - masterclass za zborovske dirigente, ki je potekal v živo z demonstracijskim zborom.

Vstop na koncert je prost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija