ČASA ZA OBŽALOVANJE NI: Danes priložnost za bronasto kolajno

Slovenija

Slovenskim rokometašem na petkovi polfinalni tekmi proti Špancem ni uspel preboj v veliki finale letošnjega evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, po izjemno zahtevnem obračunu pa jih že danes čaka tekma za tretje mesto z Norveško, ki se bo v Tele2 Areni v Stockholmu pričela ob 18.30.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa bodo v najkrajšem možnem času enostavno morali pozabiti petkov poraz proti Špancem. Časa za podrobno analizo proti tradicionalnim tekmecem na mednarodni sceni ne bodo imeli, čim prej se bodo morali regenerirati za izjemno pomembno tekmo, ki jim poleg kolajne na letošnjem evropskem prvenstvu neposredno prinaša tudi nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Egiptu.

Želja je bila velika, a žal to ni bilo dovolj. V soboto nas ob 18.30 z Norveško čaka obračun za bronasto medaljo in neposredno pot na svetovno prvenstvo. ???????? #mislovenci #dreamwinremember #ehfeuro2020

Posted by Rokometna zveza Slovenije on Friday, January 24, 2020

Slovenski rokometaši so se z Norvežani že pomerili v drugem delu tekmovanja. V Malmöju so resda slavili vikingi s 33:30, a ta tekma ni imela tekmovalnega naboja. Oba stratega - Vranješ na slovenski in Christian Berge na norveški strani - sta na tej tekmi, potem ko so si njihovi varovanci že pred tem dvobojem izborili polfinalno vozovnico, priložnost ponudila svojim manj obremenjenim varovancem v dosedanjem delu prvenstva, v boju "rezervistov" pa so se zmage veselili Norvežani.

Na tej tekmi Dean Bombač, Jure Dolenec in Klemen Ferlin sploh niso stopili na igrišče, minutaža Boruta Mačkovška in Blaža Blagotinška je bila za vzorec, na norveški strani pa so povsem počivali prvi zvezdnik Sander Sagosen ter Petter Overby, Kristian Björnsen, Christian O'Sullivan in Torbjorn Bergerud.

Gremo po bron! ???????????????? #miSlovenci #dreamwinremember #ehfeuro2020

Posted by Rokometna zveza Slovenije on Friday, January 24, 2020

Slovenci bodo tretjič v svoji zgodovini na velikih tekmovanjih igrali tekmo za tretje mesto, s prehodnih dvobojev imajo polovičen izkupiček. Na svetovnem prvenstvu pred tremi leti v Franciji so v tekmi za tretje mesto po neverjetnem preobratu premagali Hrvate in se jim oddolžili za poraz na tekmi za bronasto kolajno na mundialu v Španiji 2013.

Norveška izbrana vrsta na dosedanjih evropskih prvenstvih ni posegla po zvezdah, še najbližje odličju je bila pred štirimi leti na Poljskem, ko je v tekmi za bronasto kolajno morala priznati premoč Hrvaški. Globlje sledi je pustila na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih, tako v Franciji 2017 kot na Danskem in v Nemčiji dve leti kasneje je osvojila srebrno kolajno.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija