"ČAS, PREŽIVET Z OTROKOM, JE NAJPOMEMBNEJŠI": V Kopru se bo realizirala ideja o družinski vadbi

Koper

Če so različne vadbe, ki so v popoldanskih terminih na voljo otrokom, že sila pogoste, pa je nova ideja o tako imenovani družinski vadbi, pri kateri na aktivnost prideta tako starš kot otrok. Kot pravi profesor športne vzgoje Mitja Mikolavčič, s tem želi staršem položiti na srce, da je najpomembnejši tisti čas, ki ga kot starši preživimo s svojimi otroki.

V časih hitrega življenjskega tempa je postalo običajno, da starši svoje otroke vozijo na vse več popoldanskih aktivnosti, med drugim tudi zato, da v teh terminih najdejo čas zase. S tovrstnim razmišljanjem pa se ne strinja Mitja Mikolavčič, profesor športne vzgoje, učitelj plavanja in smučanja iz koprske ekipe Aktiven Otrok.

"Rad bi izobrazil starše, da je najpomembnejši čas tisti, ki je preživet skupaj z otrokom," pravi trener, ki si je skupaj s partnerji zamisli poseben program družinske vadbe, ki bo od začetka oktobra na voljo v Kopru. Starši in otroci bodo namreč lahko skupaj prihajali na različne športne aktivnosti, imeli skupen uvod in zaključek, medtem ko bodo za samo jedro vadbe ločeni v dve skupini, za katere bodo skrbeli posamezni inštruktorji.

"Ideja o družinskih vadbah je v načrtu že nekaj let, a je organizacija take vadbe z vidika kadra, lokacije, termina in programa zahtevna," opisuje Mikolavčič, ki pa je prav danes dobil potrditev olimpijskega bazena v Kopru za popoldanski termin plavanja ob ponedeljkih.

Na voljo bo torej plavanje, kjer bo pol proge namenjene staršem, pol otrokom, vadba na trampolinu, kjer se bodo izvajale vaje za celo telo, ter atletika v športnem centru Bonifika. Z vadbami, na katere vabijo otroke od treh do sedmih let, bodo začeli v oktobru, zaenkrat pa so starši glede ideje sodeč po odzivih na družbenih omrežjih navdušeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  07 .09. 2020 ob  18: 39
Lili: Vse je res, kar ste napisala. Istočasno pa bi Vas rad opomnil, da straši, zaradi različnih razlogov, še vedno ne preživijo dovolj časa s svojim potomstvom. Predvsem v najbolj "kritičnih" letih odraščanja in vzgoje. Zamisel podpiram, a žal bodo tam večinoma tisti, ki jim take vadbe niso potrebne. Rad pa bi pohvalil g.Mitjo. Vsa mu čast, tudi za preteklo delo, rezutltate in trud. Želim mu veliko uspehov tudi v prihodnje. Zasluži si! Vsekakor pa je to področje "izven" pokritja MSM medijev....
Lili |  07 .09. 2020 ob  18: 12
Otroci rabijo prevsem družbo vrstnikov! Starši ne smejo nadomestiti vloge prijateljev! Starši naj bodo starši, naj otroka učijo in mu dajejo vzgled z življenjem, s tem, da se z otrokom pogovarjajo, da ga imajo ob sebi, ko kaj delajo, da mu postavljajo meje. Da mu naložijo odgovornost. Vedno bolj je vse skupaj absurdno, ker staršev ni doma, ker obisk firzerja in fitnesa in depilacije in lepotnega studija in druženja s sodelavci je postal nujen del njihovega življenja in potem slaba vest..otroka vpisovat v vse možne krožke in klube, kjer je tekmovalnost na vrhu... To ni ok