CARLOVA IN JERETIČ STA SE ZNOVA 'UDARILA': On ji očita "novinarsko svinjarijo", ona njemu "zavijanje megle v zlat darilni papir"

Piran

Med politični analitikom Sebastjanom Jeretičem in novinarko Eugenijo Carl se znova krešejo mnenja oziroma v tem primeru spomini na preteklost. Primorca, ki sta si že ob več priložnostih "bila v laseh", sta se tokrat "udarila" v oziroma po intervjuju, ki ga je Jeretič imel na nacionalni televiziji, delovnem mestu Carlove. Jeretič je Carlovi očital politični aktivizem, njeno dejanje izpred nekaj let pa označil za "novinarsko svinjarijo". Novinarka z repliko seveda ni odlašala.

Sebastjan Jeretič

V nedeljo zvečer je voditelj Jože Možina na RTV Slovenija gostil Sebastjana Jeretiča, strokovnjaka za komuniciranje v politiki. Med drugimi temami sta se dotaknila političnega aktivizma novinarjev, ki da postaja vedno bolj očitno. Kot je navedel 50-letni Pirančan, je bil tudi sam deležen "novinarskih svinjarij", ko je leta 2014 kandidiral na županskih volitvah.

"Na enih od volitev, na katerih sem kandidiral, je recimo Eugenija Carl na petek, tik pred volilnim molkom, ko ni bilo več možno se odzvati na to, prišla s prispevkom, na katerem je imela dva, da rečem, uporabnika nedovoljenih drog, da sem politično korekten, ki sta se komaj držala, ki sta govorila, da sem jima obljubil denar za vsak glas, ki ga dobita, in potem, ko sta ga dobila, nisem plačal, čeprav je Piran majhno mestece in so vsi videli, da sta dejansko celo kampanjo delala za drugo stran. To ni bila zgodba, ki bi jo ona dobila zadnji dan, to je bila zgodba, ki se je po ulicah vrtela že v prvem krogu, mojo izjavo je, recimo vzela že tisti torek, ampak s prispevkom je čakala na petek, zaradi tega, da ne bi mogel odzvati se na to. To je za mene politični aktivizem, osebni aktivizem," je v intervjuju na nacionalni televiziji povedal Jeretič, sicer tudi nekdanji svetovalec nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča.

Jeretič med intervjujem z Jožetom Možino

Carlova: "Jeretič je trosil eklatantne laži"

Na Jeretičeve besede se je na Facebooku nemudoma odzvala Carlova in jih označila za "eklatantne laži". "Jeretič, oseba, ki se poslužuje najbolj umazanih, podlih in pritlehnih propagandnih prijemov pri diskreditaciji tistih, ki ne ugajajo njegovim političnim naročnikom, ne zamudi priložnosti za obračun z mano. V odsotnosti samorefleksije je namreč še vedno prepričan, da je zaradi mojega prispevka izgubil na županskih volitvah v Piranu leta 2014. Saj ne, da v Piranu niso hoteli vladavine Popovičevega podaljška, ne, da ni bil izvoljen je bilo krivo poročanje Eugenije Carl. En moj televizijski prispevek," je zapisala na družbenem omrežju in nadaljevala z "razčiščevanjem Jeretičevih laži".

Eugenija Carl

Novinarka zanika, da se Jeretič ni imel možnosti odzvati na očitke o kupovanju glasov. Po njenih besedah je bil njegov odziv v samem prispevku. Prav tako pravi, da je laž, da je za očitke vedela že dolgo prej, prav tako pa da ni zavlačevala z objavo prispevka, saj da je njegovo izjavo posnela na dan predvajanja. "Laž in očiten poskus diskreditacije je, da sem politična aktivistka. Nisem politična aktivistka. Nisem ne članica ne simpatizerka nobene politične stranke, niti pristašica nobene politične ideologije. V bistvu politiko preziram z vso svojo bitjo," je še dodala Carlova, ki jo je celo bolj kot Jeretič presenetila in razžalostila njena televizija, ki je ta intervju sploh objavila.

Kot je še zaključila: "Ja, Jeretič zna nakladati. In dobro zavija meglo v zlat darilni papir. Kdor ga ne pozna, bi ga še kupil." Jeretiča smo danes skušali priklicati za odziv na novinarkine besede, a njegove izjave zaenkrat še nismo uspeli dobiti.

Oddaja Intervju z Jožetom Možino, pravkar. Gost Sebastjan Jeretič izusti: " Na enih od volitev, na katerih sem...

Objavil/a Eugenija Carl dne Nedelja, 14. marec 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  16 .03. 2021 ob  09: 54
Sicer pa se je Jeretić elegantno in v celofan zavito gledalcem "opravičil", da dela TUDI za denar, saj da ima družino. Vse lepo in prav. A bi izpadel bolj prepričljiv, če bi povedal, da dela PREDVSEM za denar. O Velikem Vodji vse samo dobro pa to...
kokodek |  16 .03. 2021 ob  08: 32
jeretič ima spreten jezik in dober nos, denar zavoha tudi v dreku
Nisemlevi |  15 .03. 2021 ob  23: 14
-2
Neglede na komentarje ostalih, Jeretič, po žlehtnobi, ne seže Carlovi niti do vagine. Bejba je nastrojena kot Stalinove straže v gulagu. A za vsako ritko šiba raste...
Obala1 |  15 .03. 2021 ob  16: 30
11
Sebastjan je nakladac ki se proda najboljsemu ponudniku ter govori o nečem kar tudi sam ne razume ...županske volitve je namerno izgubil ( slisi se prodal ), o političkih analizah nima pojma, on je klasicen tip politika ki ogromno govori a nic ne pove ...naj nekdo pove kaksne posle je imel z Luko Koper pa bo vse jasno
Silvana63 |  15 .03. 2021 ob  14: 55
13
Jeretić = manipulator. Vzor: Janša.
solinar |  15 .03. 2021 ob  12: 32
10
A ste pričakovali kaj drugega od Možine in Jeretiča. Tak način komuniciranja imajo v genih.
hribi |  15 .03. 2021 ob  11: 40
19
Kako lahko predstavljate Jeretica kot političnega analitika? On je politični aktivist in manipulator. Bil je pri ŠD, pri Pahorju, svetoval je Zares in LDS, PR Popoviča, Pr Počivalska in rešitelj SMC-vsaj Počivalška je uspel v to prepričati. Kdaj pa ima čas biti analitik če je ves čas akter politike.
magik |  15 .03. 2021 ob  11: 26
Kjer se prepirata dva, tretji (JJ) dobiček ima!
galeb |  15 .03. 2021 ob  11: 25
20
...bi mu človek v včerajšnjem intervjuju še prisluhnil z zanimanjem... če ne bi bilo prozorno razvidno, da se njegova (objektivna) kritičnost lahko nanaša na vse - razen na našega premiera!!! Do njega niti za las kritičnosti, le stroga distanca in izključno "odobravanje" njegovega dela in "razumevanje" njegovega "trpljenja"... Objektivnost pa taka!
Ištrijan |  15 .03. 2021 ob  10: 43
28
Samozvani "strokovnjak" za komuniciranje v politiki bi ja lahko bil tolikšen strokovnjak, da bi preden se podana v (vnaprej izgubljene) volitve, analitično preučil volilno klimo......preden si dela sramoto......in preden mu občani na volitvah povedo kaj si mislijo o njem!

Sicer je Jeretič eno samo: bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.....................................................
vseved |  15 .03. 2021 ob  09: 58
29
Mislim, da je Jeretič obstal nekje v preteklosti.