Call of Duty: Ghosts v enem dnevu do milijarde dolarjev

Najnovejša video igra v franšizi Call of Duty je samo v prvem dnevu po začetku prodaje ustvarila za več kot milijardo dolarjev prihodkov od prodaje. Tako so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz založniške hiše Activision Publishing, ki je igro Call of Duty: Ghosts začela tržiti v torek.

Ob tem pa pojasnjujejo, da gre pri omenjenih prihodkih za vrednost prodaje prodajalnam, kar pomeni, da ta vsota še ne nujno pomeni tudi dejanskega obsega nakupov s strani potrošnikov.

Najnovejša izdaja Call of duty presegla letos izdano igro Grand Theft Auto V

Najnovejša izdaja v franšizi Call of Duty pa je kljub temu kot kaže presegla prav tako letos izdano in težko pričakovano igro Grand Theft Auto V. Podjetje Take-Two jo je začelo prodajati septembra, za milijardo dolarjev prihodkov od prodaje pa je potrebovala tri dni. Prejšnja izdaja igre Call of Duty je medtem milijardo dolarjev zaslužila v 15 dneh.

Activision Publishing, ki sodi pod okrilje družbe Activision Blizzard, je Call of Duty: Ghosts izdal v različicah za igralne konzole PS3, Xbox 360 in Wii U ter osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows. V prihodnosti naj bi bili na voljo tudi različici za nove konzole PS4 in Xbox One.

Call of Duty: Ghosts je prvoosebna strelska video igra. Najnovejša izdaja se odvija v ZDA, ki jih je opustošil satelitsko vodeni napad s t.i. kinetičnim orožjem na mesto San Diego.

Deli novico: