ČAKAMO NOVEGA AMERIŠKEGA PREDSEDNIKA: Washington in New York v pripravah na proteste, Bela Hiša obdana z ograjo (VIDEO)

Svet

Pred zabarikadirano Belo hišo v Washingtonu je kmalu po zaprtju volišč v prestolnici prišlo do prerivanja med policijo in protestniki. Slednji napovedujejo, da bodo v primeru zmage predsednika ZDA Donalda Trumpa protestirali še več tednov.

Do konflikta sicer ni prišlo zaradi spremljanja volilnih izidov, ki so ponovno tako kot leta 2016 v nasprotju z anketami in napovedmi analitikov spet izjemno tesni. Policija je protestnikom ukazala, naj umaknejo eno od napačno parkiranih vozil, kar pa so protestniki zavrnili in prišlo je do prerivanja. Eno osebo so aretirali.

Bela hiša je obkrožena z visoko betonsko ograjo v pričakovanju nasilja, če volilni izid ne bo všeč Trumpovim nasprotnikom. Podobno so iz previdnosti po večjih mestih ZDA z lesenimi ploščami zabili številne izložbe, med drugim v Washingtonu in New Yorku.

Newyorški župan Bill de Blasio je sicer dejal, da za takšne ukrepe ni nobenega razloga, vendar se lastniki razbitih lokalov dobro spomnijo protestov proti policijskemu nasilju spomladi in poleti, zato nočejo tvegati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija