BURNO NEDELJSKO POPOLDNE SREDI IZOLE: Vpili na mimoidoče in vanje metali pločevinke

Kronika

Ob 17.12 so policisti prejeli prijavo voznika, ki se je po Izoli vozil za osebnim avtomobilom, v katerem so voznik in potniki bili verjetno pijani. Iz vozila so metali pločevinke in vpili na mimoidoče. Policisti so ustavili vozilo na Lonki. 40-letni voznik iz Kopra je napihal 0,34 mg/l, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog. Oba s sopotnikom sta kršila tudi vladni odlok, podan bo predlog Zdravstvenemu inšpektoratu (ZIRS). Tudi sicer je za primorskimi policisti pester konec tedna.

Fotografije so simbolične. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 548 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, štiri z lažjimi poškodbami ter eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in osem tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14-krat.

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policijska postaja (PP) Ilirska Bistrica je obravnavala devet oseb (sedem državljanov Pakistana in dva državljana Sirije), PP Kozina pa pet državljanov Pakistana. 12 oseb je že bilo vrnjenih na Hrvaško, dve osebi bosta vrnjeni danes.

V Kopru so policisti v petek 17-letniku zasegli predelan skuter. Ob 21. uri so zasegli še skuter Sym Orbit 50 20-letnemu državljanu Makedonije, ki začasno prebiva v Kopru, ker je vozil predelan skuter pod vplivom alkohola.

Popoldan istega dne so v Senožečah ustavili 34-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper voznico bo obdolžilni predlog.

V soboto zjutraj so policisti 20-letniku zasegli moped Sym, ker je bil predelan.

V Izoli je nekdo domačinu z ostrim predmetom predrl vse štiri pnevmatike.

S terase lokala v Piranu je nekdo ukradel oljko, vredno 300 evrov.

V Postojni so policisti 27-letnemu domačinu zasegli manjšo količino marihuane. V postopku so ugotovili, da je vozil osebni avto pod vplivom prepovedanih drog, opravljen je bil hitri test in odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Padla v Izoli, s poškodovano roko vse do Celja

V soboto popoldne so iz celjske bolnišnice poklicali koprske policiste in povedali, da je pri njih na zdravljenju 52-letna ženska iz Novega mesta, ki naj bi v Izoli padla s kolesom. Na cesti od Izole proti Kopru je na kolesarski stezi zapeljala na robnik, ki razmejuje kolesarski stezi, padla in si zlomila levi komolec.

V Senožečah so policisti ustavili 42-letnika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 1.48 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Do prometne nesreče je prišlo na Titovi cesti v Postojni. 69-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto, ki ga je pravilno vozil 24-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,85 mg/l, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi enoten obdožilni predolg.

Še pogosteje kot pijani, za volanom pod vplivom mamil

V Divači so imeli policisti postopek s 24-letnim voznikom osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil hitri test za mamila, ki je bil pozitiven. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. V vozilu je bil tudi sopotnik, ki so mu zasegli manjšo količino marihuane. Vozniku sledi obdolžilni predlog, sopotniku pa hitri postopek.

V soboto ob 18.30 so policisti v Babičih ustavili Koprčana z osebnim avtomobilom. Alkotest mu je pokazal 0.00 mg/l, zaradi suma vožnje pod vplivom mamil je bil opravljen še hitri test, ki je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Začasno so mu zasegli vozniško dovoljenje in izrekli ukrep prepoved nadaljnje vožnje, sledi obdolžilni predlog in hitri postopek.

V Izoli je padel kolesar, 61-letni Koprčan, in se huje poškodoval (zlom več reber, poškodovana pljuča).

V Kopru je nekdo ukradel moško gorsko kolo znamke Treker, sivo-črne barve, parkirano pred vhodom v trgovino, vredno 150 evrov.

Včeraj ob 4.30 so policisti v Izoli ustavili 34-letnega voznika neregistriranega mopeda, državljana, ki začasno stanuje v Ljubljani. Alkotest mu je pokazal 0,72 mg/l, odredili so mu pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji je nekdo vlomil v pisarno podjetja in pobral denar iz kovinske blagajne.

V Izoli je nekdo ukradel skuter znamke Piaggio Zip 25, črne barve, registrskih oznak KP1L-T7, letnik 2018, vreden 1000 evrov.

S terase odnesli televizor

V Piranu so z zaprte terase lokala ukradli LCD TV sprejemnik znamke Samsung, star štiri leta, vreden 1000 evrov.

Danes ponoči ob 1.10 so policisti v Portorožu ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila iz Domžal. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,65 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje in odvzeto vozniško dovoljenje. V postopku je bilo ugotovljeno, da so voznik in sopotniki kršili tudi odlok vlade, zato sledi predlog na ZIRS, vozniku pa še obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija