BURNA SEJA V PIRANU: Županu Zadkoviću so popustili živci (VIDEO)

Piran

Današnja seja piranskega sveta je bila še bolj burna, kot se je pričakovalo. Potem ko je župan Đenio Zadković napovedal svoj odstop, v kolikor danes ne sprejmejo proračuna, se je zakompliciralo že na začetku. Zataknilo se je pri sprejemanju amandmajev, ko so svetniki prišli do ugotovitve, da so sami sebi pljunili v skledo s sprejetjem enega od amandmajev. Z njim so namreč odrekli sredstva lucijskemu vrtcu, a to je bil šele začetek.

Na seji, ki se je začela ob 16. uri, so več kot štiri ure praktično 'mlatili prazno slamo'. Najprej svetniki niso vedeli, da je potrebno odločati sprva o amandmajih, šele nato o proračunu in ko so to vendarle razčistili ter začeli z glasovanjem, so se že takoj na začetku 'zapletli v mrežo'. Po obrazložitvi, kaj so z enim od amandmajev sprejeli, so namreč ugotovili, da so praktično odrekli sredstva lucijskemu vrtcu, kar so sicer kasneje rešili.

A to je bil šele začetek zapletov. Župan Zadković, ki je vezal zaupnico na sprejetje proračuna, se je po zapletih pri amandmajih odločil, da bo umaknil predlog o glasovanju proračuna. Po burni razpravi, ali to lahko stori, pa so mu popustili živci in se je ponovno odločil, da se bo o 'konfuznem', kot se je izrazil, proračunu glasovalo. "Mislim, da vlada kaos tukaj," ni skoparil z besedami Zadković.

Po pavzi, ki je sledila, je svoje strasti pomiril in si premislil. Tako se je ponovno odločil uveljaviti 109. člen in predlog o proračunskem glasovanju prestaviti. Svetniki so nato glasovali o začasnem financiranju občine, kar so tudi sprejeli. Njegov buren odziv si poglejte v spodnjem video posnetku.

Burna seja v Piranu

Zadkoviću so popustili živci.

Posted by Regional on Tuesday, March 26, 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ISTRIAN |  27 .03. 2019 ob  19: 57
Fošina, napisal si točno tako kot je, preden bo prehudo naj vsi odstopijo. Mi je pa resnično žal za Đeniota, ker ni to funkcijo sprejel s slabimi nameni. Ampak to kar se dogaja ne pelje nikamor, tu treba razvijat občino, tej se pa ukvarjajo čigavi prijatelj bo na boljšem stolčku, seveda v zameno za usluge..
Eho |  27 .03. 2019 ob  14: 28
-4
Že dolgo vrsto let v občini Piran vlada Ljubljana, prej Beograd sedaj Ljubljana. V Ljubljani so bili precej razočarani ko so izvedeli, da je zmagal na volitvah Đenijo. To kar se sedaj dogaja ne koristi Pirančanom. Je pa na svetu vedno bilo tako, kar nekomu ni koristno, to lahko koristi komu drugemu.
Fošina |  27 .03. 2019 ob  13: 57
To se zgodi, ko ulica prevzame oblast. Ni tako enostavno vodit občine, kot se ti to zdi, ko pljuvaš po facebooku iz domačega fotelja. Dejstvo je, da Đenjo kljub najboljšim namenom tej funkciji ni dorasel in da bi bilo za vse najbolje, da odstopi z dvignjeno glavo, dokler to še lahko. Ker zdaj bo počasi uletela KPK preverjat stvari v zvezi z Okoljem in potem sledijo ovadbe ... Pač bomo morali še enkrat na volitve, ampak itak so zdaj evropske in mogoče bi jih lahko združili.
Darko |  27 .03. 2019 ob  13: 17
11
župan ni ne genij, ne Italijan. uradno je Đenijo, pa če Vam je to všeč ali ne!
Eho |  27 .03. 2019 ob  13: 11
Vsaj na tem posnetku zgleda Đenio obična kamilica v popuščanju živcev v primerjavi z enim od biviših županov dveh preostalih obalnih občin.
Lucija |  27 .03. 2019 ob  12: 40
Tole je pa smešnica vse skupaj. Đenio zgublja živce dnevno na facebooku, zdaj še na seji. Vse skupaj je bilo pod vsakim nivojem, debata kot na ulici ali pa v gostilni. Đenio čas je, da se zbereš in začneš vodit to občino ali pa odstopi. Ker se mi zdi, da postajaš res neuravnovešen in se bojim za tvoje zdravje.
ManofSteel |  27 .03. 2019 ob  09: 40
17
Kaki pajaci sedijo v tej občini. Đenio boš moral uvest tečaj za svetnike, da bodo sploh vedeli o čem dela in predvsem kako se dela...lol
ManofSteel |  27 .03. 2019 ob  09: 34
Sicer pa e vem kaj manjka otrokom v občini Piran ? Moka ?
ManofSteel |  27 .03. 2019 ob  09: 33
30
Gospođa Meira rešuje premoženje od Vejsila...ja no, vsaj tisto kar je še ostalo...Banke popapale. Ona je v 8 letih delala kaj ? Bluzi o otrocih, da so primarni. Se strinjam. Kaj pa ste počeli z Bosmanom 4 leta ?
žveplo |  27 .03. 2019 ob  07: 37
Haha vedno smo vedeli da je izrek res nekaj pomenil: Meglio morte sulla porta che Piranese alla casa .... tako nekako ker italijanščine ne maram tako kot ne marmelade z mortadelo.
Vrtec in mafija...
Zarja |  27 .03. 2019 ob  07: 27
48
Piranska obćina je bila vedno problem. Mislim, da Geniu nič ne manjka , razen nekaj političnih izkušenj , ki jih bo osvojil , če bo imel potrpljenje in ostal župan. MeiraHot pa res naj bo raje tiho- Kaj ne more več kanalizirat svoji familiji ? Večina jih pa deluje na nivoju vrtca . Pa kaj so mislili vsi ti osebki, ki so se šli kampanjo z Geniem , da bo zdej delal za njih ? Speljejo naj se vsi , ki nočejo delat v interesu občine in občanov.
Tina K. |  26 .03. 2019 ob  22: 45
43
Genio je že uredu. Tej svetniki so katastrofa. Tako čudnega občinskega sveta pa se ne... Gzop bi mogli biti na strani župana. In niti tega ne vedo, so vsak zase.
Katastrofa. Kdo jih je volil.
Meira full pametna, je lahko samo tiho. Bila skoraj 8 let na. Občini.. Zakaj ni urejeno vse kar je danes navedla da ji manjka v proračunu? Njej manjka plaža, kolesarska pot,... Je pozabila kje je delala zadnja leta in od nje ni bilo ničjQuery112309983209248360629_1553636339869 Pametna, koliko je pametna... A lih tiho bi mogla biti.