BURNA NOČ NA VZHODU: Zemeljski plazovi, podrta drevesa, zalite kleti - nevarnosti še ni konec (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Obilne padavine so v soboto popoldan in proti večeru povzročile obilo preglavic na območjih Regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor in Trbovlje oz. v občinah Celje, Dobrna, Prebold, Vransko Štore, Tabor, Maribor, Šentilj, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Med drugim se je sprožilo šest zemeljskih plazov in podrlo nekaj dreves.

Kot so danes sporočili iz Centra za obveščanje RS, so regijski centri zabeležili 41 dogodkov. Gasilci 24 prostovoljnih gasilskih enot in dveh poklicnih gasilskih enot so zaradi meteornih voda morali prečrpavati vodo iz stanovanjskih, gospodarskih in drugih poslopij, čistili so meteorne jaške, postavljali protipoplavne vreče, s cestišč odstranjevali nanešeno zemljino in iz vodotokov odstranjevali nanešene naplavine.

⛈️ Manjša, vendar precej močna nevihta je danes popoldan nastala tudi nad območjem Paškega Kozjaka, SV od Velenja, kjer sta sodra in manjša toča pobelili pokrajino, siloviti nalivi pa so hitro razburkali hudourniške vodotoke, ki so ponekod poplavili ceste. Matej Mešl, hvala za poročanje ????

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Sobota, 06. maj 2023

V Potoški vasi se je zaradi naplavin zabil most. Gasilci so preusmerili tok vode in varovali ogrožene hiše pred zalitjem. V naselju Knezdol je en plaz poškodoval lokalno cesto, ki je do nadaljnjega neprevozna, drugega pa so gasilci pokrili s folijo ter na več lokacijah postavili protipoplavne vreče in preprečili vdor vode v objekte. Na Sveti Planini se je plaz sprožil na cesto, so med drugim navedli.

⛈ Popoldne je predvsem na severovzhodu Slovenije nastalo več močnih nevihtnih celic, ki so jih spremljali nalivi s sodro...

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Sobota, 06. maj 2023

Po podatkih Agencije RS za okolje so v soboto zvečer in ponoči nekoliko narasle reke v porečju Drave, Savinje in Save Bohinjke ter reke v Zasavju in Posavju. Danes se pretoki večinoma zmanjšujejo, proti večeru in v noči na ponedeljek pa lahko ob močnejših nalivih narastejo in se predvsem v vzhodni polovici Slovenije razlijejo. V ponedeljek bodo reke še nekoliko narasle, v torek pa bodo upadale.

Včeraj smo posredovali na več intervencijah in sicer na prometni nesreči ter na več lokacijah, ki so jih prizadele...

Objavil/a PGD Trbovlje-mesto dne Nedelja, 07. maj 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija