BURJA V VIPAVI IN PODNANOSU PREVRAČALA TOVORNJAKE: Vozniki se 'požvižgajo' na varnost, toliko so jih spet oglobili

Kronika

Močna burja je od srede do danes dopoldne ponovno ustavila tovorni promet po Vipavski dolini, uvedene so bile določene omejitve prometa na hitri cesti med Nanosom in Selom ter na regionalnih cestah Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava. Vendar mnogi vozniki prepovedi vožnje niso upoštevali, zato so jih policisti oglobili.

Fotografija je simbolična.

Močna burja je v sredo prevrnila dve tovorni vozili na območju Podnanosa, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Prvo tovorno vozilo je po nesreči obstalo na travnati površini ob vozišču. Voznik ob tem ni bil poškodovan, zaradi kršitve določil zakona o cestnem prometu pa je dobil plačilni nalog. Zaradi kršitve je bil uveden prekrškovni postopek tudi zoper gospodarsko družbo.

Močan sunek burje je prevrnil tudi prikolico tujega tovornega vozila v bližini Vipave. Voznik, državljan Češke, pri tem ni bil poškodovan, zaradi neupoštevanja prepovedi omejitve prometa zaradi vremenskih razmer pa so mu izrekli globo, prav tako tudi gospodarski družbi iz Češke.

Od srede do danes zjutraj so novogoriški policisti zaradi neupoštevanja zapore ceste oz. prepovedi vožnje v času močne burje izvedli skupno 15 ukrepov. Ukrepali so proti osmim voznikom tovornih vozil, ki so jim izdali plačilne naloge. Prav tako so uvedli prekrškovni postopek zoper sedem pravnih oseb.

Z novogoriške policijske uprave so še sporočili, da nadzor v času močne burje izvajajo zaradi varnosti v prometu. Tovornjakom zaradi višine namreč grozila večja nevarnost, da jih močni sunki vetra lahko prevrnejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija