BRŽAN ZMAGO POSVETIL DRUŽINAM IN PRIJATELJEM: "Prva mora biti končana OŠ Škofije" (VIDEO)

Koper

Stari novi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je delne neuradne izide županskih volitev, ki mu po glavnini preštetih glasovnic kažejo prepričljivo zmago v prvem krogu, komentiral z besedami, da jih jemlje kot veliko odgovornost. "Čakajo nas še štiri leta trdega dela, da dokažemo, da se da narediti še veliko več," je dejal v izjavi za medije.

Delni neuradni izidi kažejo Bržanu več kot 53-odstotno podporo. Bržan je zmago posvetil "vsem družinam, sorodnikom in prijateljem vseh, ki smo trdo delali pretekla štiri leta. Mislim, da se lahko njim zahvalimo, da so nam dali podporo, da smo lahko izpeljali vse, kar smo," je dejal.

Napovedal je, da po volitvah nadaljujejo začete projekte. "Osnovna šola Škofije mora biti prva končana. V začetku decembra imamo že sestanek na ministrstvu o vodooskrbi. Veliko dela nas čaka," je dejal.

Volivci so Bržanovemu prvemu zasledovalcu, nekdanjemu županu Borisu Popoviču, namenili okoli 38-odstotno podporo. Na vprašanje, s čim meni, da je prepričal volivce, pa je Bržan dejal, da "prav gotovo z drugačno politiko od tiste, ki jo je izvajal Popovič". "Gre za politiko sodelovanja, pogovarjanja, dogovarjanja, za zdravo politiko, politiko tudi partnerstva z državo," je opisal.

Lista Aleša Bržana bi po neuradnih izidih dobila devet svetnikov, Gibanje Svoboda, ki je tudi podprlo Bržana v županski tekmi, pa jih bo, kot kaže, imelo šest. Največ bi jih lahko dobila Popovičeva lista Koper je naš, za zdaj jim kaže 11 svetnikov. SDS, Oljka, SD in Levica naj bi dobile po enega svetnika.

Na vprašanje o morebitni koaliciji je Bržan dejal, da se je "treba pogovoriti, soočiti programe, ugotoviti stične točke in nato na vsebini vzpostaviti temelje sodelovanja, ampak mislim, da večjih problemov ne bo".

Prenos v živo: Iz volilnega štaba Aleša Bržana

Prenos v živo: Iz volilnega štaba Aleša Bržana

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .11. 2022 ob  13: 50
Spomenik smo ze postavili. Samo poglej Koper kako je lep!
kanarin |  22 .11. 2022 ob  08: 25
@manemebasat - tebe mogoče ne zanima, zanima pa vse tiste ki morajo z njih sodelovati, začenši z zaposlenimi v občinski upravi, občinskem svetu, predstavniki krajenvnih skupnosti, predstavniki države itd itd.

Ok, Popo se je dokazal, kaj pa Bržan se po tvojem ni ? In to s čisto drugačnim (konstruktivnim ) komuniciranjem in pristopom. Dokazal je da se da bit učinkovit tudi na drugačen način , to so ljudje spoznali, cenili in na koncu tudi nagradili na volitvah. Kot sem že večkrat dejal - bivšemu županu naj se magari postavi nek spomenik (da se nahrani njegov neizmerni ego) za 16 let njegovega županovanja, njegov čas je pač minil, ljudje so jasno povedali da ga nočejo več.
manemebasat |  21 .11. 2022 ob  15: 41
-13
Mene ne zanima kaksen je kandidat kot oseba, jaz z nim/ njo ne bom pil kavo vsako jutro. Pomembno je kaj je sposoben narediti za skupnost in nic drugega. To je pa Popo ze dokazal.
bubobubo |  21 .11. 2022 ob  11: 25
19
@Ištrijan , prevelik ego, nezmožnost normalnega komuniciranja, prepotentnost in konstantno pljuvanje po vsem kar naredi nasprotnik je res ena velika katastrofa
Pjero Shriba |  21 .11. 2022 ob  10: 10
32
Popo je dokončno popušil.
Ištrijan |  21 .11. 2022 ob  10: 08
-28
Katastrofa!