BRŽAN ZADOVOLJEN Z IZVOLITVIJO KOZLOVIČEVE: Kdo bo zasedel njeno mesto na čelu občinske uprave?

Koper

Glede na rezultate državnozborskih volitev, se bo v parlament uvrstila tudi kandidatka stranke Gibanje Svoboda Tamara Kozlovič, sicer aktualna direktorica koprske občinske uprave. Kaj njena izvolitev v državni zbor pomeni za Mestno občino Koper?

Kot so pojasnili na koprski občini, je z njeno izvolitvijo Mestna občina Koper "končno dobila zanesljivega sogovornika na državni ravni, ki dobro pozna delovanje koprske občinske uprave in lokalnih skupnosti nasploh, razume razvojne potrebe ter se zaveda številnih izzivov, s katerim se pri svojem delu soočajo".

Pojasnili so, da bo Kozlovičeva svojo funkcijo vestno opravljala do sestave državnega zbora, v tem času pa bo župan Mestne občine Koper Aleš Bržan na njeno mesto imenoval vršilca dolžnosti in izpeljal ustrezne postopke za imenovanje novega direktorja.

Kot pravijo, je več kandidatov, ki bi lahko zasedli mesto direktorja oziroma direktorice občinske uprave. "Trenutno potekajo pogovori in usklajevanja, župan MOK bo dokončno odločitev o tem, kdo bo do konca mandata vodil občinsko upravo MOK, sporočil pravočasno," so še dodali.

Župan MOK Aleš Bržan je sicer javno podprl kandidaturo Kozlovičeve na volitvah in pozdravlja odločitev volivk in volivcev: "Zelo sem zadovoljen, da je tako velika večina občank in občanov v mag. Tamari Kozlovič prepoznala osebo, ki se bo znala boriti za nas in naš Koper."

"Tamara dobro pozna prav vse probleme posameznih državnih projektov in pomanjkljivosti v zakonodaji, ki zavirajo razvoj občine. Prepričan sem, da jih bo začela učinkovito odpravljati že prvi dan na svojem novem delovnem mestu, saj ni le izjemno strokovna, ampak tudi neverjetno marljiva, sistematična in natančna," je še dodal Bržan.

Poleg Kozlovičeve bosta sedeža v državnem zboru zasedala še Mateja Čalušić, Gibanje Svoboda in Matej Tašner Vatovec iz stranke Levica. Bržan pričakuje in verjame, "da nam bodo izvoljeni poslanki in poslanec stali ob strani pri izvajanju naših ključnih razvojnih načrtov". Na vprašanje, kaj vsak poslanec iz Kopra pomeni za občino, pa odgovarja: "Zagotovo je pomembno, da bo v prihodnjih štirih letih glas Kopra in Istre v Ljubljani tako močan."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  26 .04. 2022 ob  08: 32
-1
Malo mi sicer je žal, da odhaja, ampak po moje bo Koper imel kar nekaj od nje tam.