BRŽAN ŠE UŽIVA PODPORO KOALICIJE: Pred vrati prva preizkušnja njene trdnosti

Koper

Po razhodu med koprsko Levico in županom Alešem Bržanom prvi odzivi Bržanovih koalicijskih partnerjev v mestnem svetu kažejo, da župan še naprej uživa njihovo podporo. Tako svetnica iz vrst Oljke Vida Gračnar kot svetnica Olga Franca, sicer tudi podžupanja, sta poudarili, da se znotraj koalicije uspešno pogovarjajo in tudi dogovarjajo.

Gašpar Gašpar Mišič in župan Aleš Bržan

Županova Lista Aleša Bržana ima v 33-članskem občinskem svetu le devet svetnikov, zato je za nadaljnje delo občine ključno vprašanje, kakšno bo sodelovanje ostalih članic neformalne koalicije, ki podpirajo župana.

Svetnica stranke Oljka Vida Gračnar je danes povedala, da so se na rednih sestankih oz. koordinacijah z županom in ostalimi akterji doslej vedno pogovarjali in dogovarjali. Ko je svetniška skupina imela kakšne pripombe, pa so jih proučili in se na naslednji koordinaciji o njih tudi pogovorili. V Oljki, ki ima dva občinska svetnika, tako zaenkrat še vedno podpirajo Bržana.

Vida Gračnar

Nepoklicna podžupanja Olga Franca, ki se je medtem sicer razšla s civilnim gibanjem Skupaj, a ostaja občinska svetnica, javnega pisma Levice ni želela komentirati. Zato pa je za STA ocenila, da kot svetnica in vodja odbora za finance v občinskem svetu deluje normalno ter vse zadeve tudi usklajuje z županom.

Svetnik Gašpar Gašpar Mišič (Naš Kraj - Lista Gašparja Gašparja Mišiča) je prav tako poudaril, da na rednih koordinacijah predebatirajo vse točke, ki so potem uvrščene na seje občinskega sveta. Za Bržana meni, da mu morda manjka nekoliko izkušenj, da pa mu ni mogoče očitati samodrštva. "Kvečjemu bi moral biti še bolj odločen," je dodal Gašpar Mišič. Glede Levice pa meni, da bi ta morala pokazati večjo sposobnost sprejemanja kompromisov, kar je tudi bistvo politike. Kot je še ocenil, pa Levici najbrž celo bolj ustreza opozicijska drža.

Olga Franca

Marjan Križman (SD) je spomnil, da v sedanji neformalni koaliciji sodelujejo pri projektih, za katere so se tudi sami zavzemali pred volitvami, prav tako pa podpirajo tudi vse ostale projekte, ki so koristni za občane: "Dokler se izvajajo tisti programi, ki ljudem koristijo, bomo v tej sferi sodelovali." Križman je dodal, da težko komentira, kaj je pripeljalo do spora med Levico in županom, obenem pa je obžaloval odhod že dveh podžupanov (po vožnji pod vplivom alkohola je pred časom z mesta podžupana odstopil Patrik Peroša iz Oljke).

Svoje stališče do odprtega pisma Levice koprskemu županu Alešu Bržanu glede vodenja občine bo na popoldanski novinarski konferenci podal še predsednik Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Alberto Scheriani, ki je tudi občinski svetnik - predstavnik italijanske manjšine.

Prva preizkušnja trdnosti Bržanove koalicije po razhodu z Levico pa bo že četrtkova redna seja občinskega sveta, na kateri bodo med drugim obravnavali poslovno in finančno poročilo občinskega javnega stanovanjskega sklada in predlog rebalansa finančnega načrta le-tega.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  26 .09. 2019 ob  09: 01
Madžarević nima niti prijavljenega podjetja, ampak KLUB ZA ATLETSKO GIMNASTIKO CALIFORNIA, KOPER, tako da plačuje čimmanj davkov. Podobno se je izogibal plačilu davka odlični košarkaš in politik Peter Vilfan, ki je prejemal honorarje na športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan. Dokazano je Peter Vilfan na ta način utajil približno 40.000 evrov davkov, je pa zato potem plačal kazen in davke. Tako, da draga moja Levica dajte v preiskavo poslovanje g. Madžarevića in bo letel še en Bržanov človek, kot je šel Peroša. Športna društva in klubi delujejo v Kopru že desetletja brez njega in bodo tudi v prihodnosti delovali v redu. Na njegovo mesto naj se postavi človeka, ki zna lobirati pri vladi za sredstva in, ki zna pridobivati evropska sredstva za šport v naši občini. Izkupiček pridobivanja dodatnih finančnih sredstev poleg občinskega proračuna sedanjega direktorja g. Madžarevića je v enem letu 0,0 evra.
 |  26 .09. 2019 ob  07: 33
Madzarevic deli nauke o delu levici..to je clovek ki v zivljenju ni nic naredil,imel je prvi fitnes na obali katerega je zaradi svojega obnasanja unicil saj nima nobenega clana...Ce mu prijatelj Ales nebi zrihtal direktorske sluzbe on nebi imel iz cesa jesti...zdaj pa on pametnuje po facebooku...
Istriano |  25 .09. 2019 ob  22: 50
11
Levica Madžarević vam na Facebooku deli nauke, da morate začeti delati. To je človek, ki v življenju ni realiziral enega projekta za šport v občini, ki ni uredil sredstev ali evropski sredstev za niti en športni objekt v občini. Prve mesece se je samo fotografiral pred športnimi objekti zgrajenimi pod županom Popovičem, zdaj se pa sprehaja po mestu, poseda po kafičih in skrbi za svoje posle. Levica udarite mu nazaj: Madžarević kaj si pa ti naredil v zadnjem letu za MO Koper? Nada de nada ali pridobil je 0,0 evrov sredstev.
vseved |  25 .09. 2019 ob  22: 47
@striano, Popovič je edini župan v zgodovini Kopra ki je imel vse pod kontrolo -mestni svet, krajevne skupnosti, nadzorni odbor in zato je lahko delal kar je hotel. Edino kar mu je manjkalo je malo zdrave pameti in kultura obnašanja.
Istriano |  25 .09. 2019 ob  22: 17
Galeb to si pa zgrešil. Olga Franca se je dajala s Popovičem ves čas. Vida Gračnar pa se ni. Še ko predzadnje volitve ni bila izvoljena jo je Popovič predlagal v Nadzorni odbor in tam se ne dajo noter rompiballe, ker Nadzorni odbor lahko tako prime župana za jajca, da mu oči ven odletijo. In to ni naredil noben Nadzorni odbor pod Popovičem v 16-ih letih pa bi lahko, saj pravila in zakonodaja to dopuščajo.
Tiramola  |  25 .09. 2019 ob  20: 17
Brzan se rokuje z Gasparijem.
Minus.
Oba župana Genio in Bržan izgubljata ko sta predala občinsko javno podjetje v roke Gasparija.

V katerem deluje njegov kooperant.

Tako, da za domače privatnike ni prostora.

Bomo videli, videli.... Lp

Občinskegaleb |  25 .09. 2019 ob  19: 34
Franca in Gračnarjeva ga bosta podpirali za vsako ceno in ne glede na karkoli, že samo iz strahu, da bi se vrnil Popo, ker pri Popotu onidve nista mogli niti dihati. Totalno jih je stisnil v kot, že kar nesramno brezobzirno, zdaj sta pa svetnici, jasno, da bosta podpirali Bržana, tudi če še tako s stisnjenimi zobmi...
Mojcaa2 |  25 .09. 2019 ob  19: 25
Zgubil večino volilcev. Ni za to.
 |  25 .09. 2019 ob  17: 46
13
mene pa zanima ce Brzan se uziva podporo volilcev..
vseved |  25 .09. 2019 ob  16: 53
13
Bržan bo kmalu odletel, če se bo še naprej držal France in Verdnikove !
Istriano |  25 .09. 2019 ob  15: 42
11
Motoviltz v Kopru so se dobro nakradli tudi Janševi, je izginilo iz Interevrope in Luke precej desetin milijonov evrov.
Motoviltz |  25 .09. 2019 ob  14: 06
Lahko je bit "levica" v deželi, kjer so ravno neki ex-levičarji (beri partija) vse pokradli in pomendrali ter tako dali bivšemu županu argumente za vladanje.
Sedaj se podmladek te ex-levice spet poigrava z usodo ljudi.
Kaj , če bi šli delat ?
Mi navadni ljudje to delamo že leta in plačujemo davke za plače teh tovarišev.