BRŽAN SE PONOVNO POTEGUJE ZA VODENJE KOPRSKE OBČINE: Kandidaturo naj bi vložil še ta teden

Koper

Lista Aleša Bržana je na torkovem kongresu stranke za županskega kandidata potrdila Aleša Bržana. Samostojni občinski svetnik, ki je leta 2014 v boju za županski stolček zasedel drugo mesto, verjame, da morajo občani skupaj gledati predvsem naprej, za to pa je nujno vzpostaviti dvosmerno komunikacijo s prebivalci in ugotoviti njihove potrebe.

Aleš Bržan

Kot je Bržan zapisal ob potrditvi kandidature, se občani Kopra prevečkrat obračajo nazaj in primerjajo današnji čas z obdobjem pred 16 in več leti. "Skupaj moramo gledati predvsem naprej, se razvijati v nam boljšo, varno, zdravo in prijetno skupnost, ki nudi priložnosti mladim in urejene pogoje starejšim. Za to je treba začeti delati strateško, usklajeno in nujno vzpostaviti dvosmerno komunikacijo s prebivalci, ugotoviti dejanske potrebe. Razvoj občine je proces, ki se ga ne ustavlja, le primerno nastavlja in vodi," je prepričan.

Program dela, ki ga še dopolnjujejo, je plod več deset obiskov terena, več sto pogovorov in več kot tisoč prejetih spletnih vprašalnikov, ki jih je Lista Aleša Bržana izvajala v preteklih mesecih. Kot je Bržan danes še povedal za STA, se je za kandidaturo odločil, ker si želi spremembe sistema upravljanja občine in komuniciranja z občani. Med drugim je po njegovem mnenju treba spremeniti tudi statut občine in sistem nadzora nad občinskimi organi.

Bržan upa, da bo opozicija podprla kandidata, ki se bo uvrstil v drugi krog

Čeprav z drugimi listami in strankami ni prišlo do poenotenja o skupnem kandidatu za prvi krog županskih volitev, pa po Bržanovih besedah z drugimi akterji iz opozicije ni vsebinskih razhajanj. Zato upa, da bo prišlo do povezovanja in podpore tistemu kandidatu, ki se bo uvrstil v drugi krog. Svojo kandidaturo bo Bržan sicer predvidoma vložil še ta teden.

Poleg aktualnega župana Borisa Popoviča so svojo kandidaturo za župana napovedali še Danijel Sertič (NSi), predsednik lokalnega odbora SD Marijan Križman in samostojna občinska svetnica Olga Franca, ki namerava kandidirati s podporo gibanja Skupaj. Medtem je svojo kandidaturo že vložil predsednik sveta krajevne skupnosti Za gradom Zlatko Gombar, ki kandidira z listo Dobre države.

Gašpar Gašpar Mišič

Gašpar Mišič se mora o kandidaturi pogovoriti z družino

K vložitvi kandidature se nagiba tudi predsednik stranke Oljka Valter Krmac, ki pa bo svojo odločitev predvidoma najavil v prihodnjem tednu. Levica bo svojega kandidata predstavila v četrtek, medtem ko bodo v koprskem SDS ime, ki se bo potegovalo za županski stolček, izbrali na kandidacijski konferenci v ponedeljek. V Kopru se je oblikovala tudi širša skupina, ki h kandidaturi nagovarja Gašparja Gašparja Mišiča, ki pa se mora po posvetu z družino o tem še odločiti.

Deli novico:

Kopercan |  18 .10. 2018 ob  16: 01
Popovicu je samo Misic kos, drugi so amaterji
@Istrijan | 11.10.2018 ob 19:03  |  13 .10. 2018 ob  21: 25
Koprčani so ovce, ki pasejo travo na potiskanem betonu. Dober tek.
ni važno |  13 .10. 2018 ob  13: 26
ali Bržan ali kdo drug, samo ne več kreljevina Popović. Cela Slovenija se nam smeji zaradi tega božičnega kiča, ki stoji od začetka oktobra. Folk pa na plažah. O what a shame
@alga |  13 .10. 2018 ob  13: 00
Soglašam! Prosim pojdite na Mudo in si oglejte novo pridobitev Kopra. Dobili smo namreč novo odlagališča plastike zato prebivalce prosimo, da od danes naprej odlagate plastiko ob vodnjaku. Koprska Komunala se je obvezala, da bo dnevno odvažala prineseno, da se Muda slučajno preveč ne napolni. Hvala za razumevanje!
alga |  13 .10. 2018 ob  07: 40
Spremembe so nujno potrebne, pa ne zato, ker sedanji župan ni nič naredil, ali naredil preveč. Enostavno, naj prepusti vodenje občine še komu, ki ima znanje, energijo in željo, da se Koper še naprej razvija. Vsi pravijo, da na mladih svet stoji, pol se pa sedanji politiki v MOK oklepajo svojih položajev, kot pijanci plota. Čas je za spremembe.
bošteran |  12 .10. 2018 ob  17: 54
@@ljubiteljica drobiža ta komentar si zasluži od vsakega obiskovalca spletne strani Regionala pet všečkotov ali plusov kot hočete.
@Ljubitelj drobiža | včeraj ob 17:11  |  12 .10. 2018 ob  16: 26
Že dolgo ni kdo tako lepo in preprosto povedal resnice!!! Bravo! Malo pa te bom vseeno popravila, da si ne bo kdo mislil, da je 650 do 800 Eur tisto kar delavec dobi v žep. To so na obali BRUTO plače, da ne bo pomote. V kuverto dobijo toliko le, če imajo še potne stroke in malico, saj ti dve postavki nista obdavčeni in je to tako, kot če bi ta znesek prejeli na roke, seveda delodajalcu to gode! . Koliko bo pa potem pokojnina se ve - država revežev. Drugo dopolnilo se nanaša na delovna mesta natakarja, kuharice, sobarice - drži, a konec septembra teh delovnih mest skoraj ni več, ker je sezone konec! To je od maja do septembra in takrat statistika pokaže porast zaposlitev, potem pa spet prst v.....
Tretja dopolnitev: Koper se lahko skrije glede besede ŽIV! Če ne bi bilo študenterije - brutta me la vedo! Včasih se je poleti plesalo v Hotelu Triglav, Galeb, Žusterni, mesto duhov je bilo le med 12. in 15. uro, ker je bila vročina neznosna - po tej uri in kasneje, ko so se ljudje vrnili iz plaž - pa nepopisna gužva, brez turističnih ladij, k nam privlečenih skoraj z moledovanjem! Koper je bil vedno želena destinacija - manj potem, ko je bila zgrajena luka. Govorilo se je, da je treba oživeti mestno jedro oz. Kidričevo. To je bila tudi obljuba njegovega veličanstva. Pa je Kidričeva kaj boljša od takrat? Ja, seveda - zvečer mrgoli ščurkov!!!
Ljubitelj drobiža (bolje bi bilo, da bi kot vzdevek napisal: "Vam, ljubitelji drobiža"), tako nerazgledanega naroda in mladine (!!!), kot ga vidiš prav tu na Obali, ne vidiš nikjer drugje po Sloveniji. Ne vem ali zato, ker smo iz vseh vetrov in tako različni ali zato, ker je to čas blebetačev, lažnivcev in agresivnežev brez znanja in morale, brezčutnežev, ki poskrbijo le zase in svojo rit, navadnih ritoliznikov, ki se prodajajo za majhen denar.... Da o kakšnem znanju in okusu ne izgubljam besed. Torej ŽIVEL Popovič!!!! Obala bo še nadalje živela od kiča in iger - brez kruha!! Nekatere investicije so sicer lepe, koristne (za kolesarje, rekreativce, Taverna - absolutno pa predrage!), vse ostalo, vključno z rušenjem šole JPV, bunkerjem (fontano) pri Tušu, svetlobnega onesnaženja različnih in pregostih luči, večkratni posegi in občutne spremembe v že investirane stvari - stadion, bazen...) so pa metanje denarja z lopato skozi okna MOK-a. Res je, Koper je bil še kako živ, zlasti poleti (festival folklore, ki je trajal en teden in je bil tudi Brolo zasut z avtobusi, zasedeni vsi hoteli in Dijaški dom), a kaj, ko tej naši mladini srednjih let tega nikakor ne moreš dopovedati.Niti tega ne, da se je Koper razvijal času, okusu - trendu tistega časa, kot sedaj, le da županovim fantazijam o Dubaju, Miamiu ti nadebudneži pravijo - vizionarstvo! Ni druge: živel župan in njegovi podporniki!
@ @jlz | včeraj ob 06:59 11 |  12 .10. 2018 ob  15: 36
Eh, se mi je zdelo, da ne bo šlo! Poizkusiti pa ni greh, kajne?
@10% |  12 .10. 2018 ob  12: 26
-4
"ma tu gor pišete in nakladate samo tistih 10 procentov ki ste proti Popotu ? :) :)
Popo je ko Tito , mandat mu traja BREZ OGRANIČENJA !!!!
hahahahahaahahahahah"

SAJ OSTALI NE ZNAJO PISAT !!!
@bržan |  12 .10. 2018 ob  09: 49
ne,se skrivajo.
Opop |  12 .10. 2018 ob  09: 45
-7
Pope vse rekorde jim porusi v drzavi
10x moras zmagat
40let bodi v kp kot tvoji predhodniki
Care...
bržan |  12 .10. 2018 ob  09: 44
Je kje objavljena lista Bržana?
1